14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiFundațiile unei Societăți Deschise ajută oamenii cei mai afectați de Pandemia COVID-19

Fundațiile unei Societăți Deschise ajută oamenii cei mai afectați de Pandemia COVID-19

Fundațiile „Open Society” vor acorda mai mult de 130 de milioane de dolari pentru a combate ravagiile COVID-19 de pe glob, cu accent pe furnizarea de ajutor imediat pentru comunitățile vulnerabile și împingerea înapoi a guvernelor  care afectează libertățile politice.
 
Angajamentul Open Society include un răspuns rapid la nivel local unde mulți dintre noi trăiesc și lucrează – de la Berlin la Londra, la Mexico City și Rio de Janeiro, la Amman și Cape Town.
Jumătate din răspunsul împotriva COVID-19 al Open Society se va îndrepta către Statele Unite, care a suferit până acum cel mai mare număr de decese confirmate și unde inegalitatea sistemică va avea consecințe globale profunde în anii următori. Pe măsură ce virusul se răspândește pe continente, ne vom concentra, de asemenea, eforturile în sudul global, în special în țările în care instituțiile slabe se confruntă atât cu sănătatea publică, cât și cu dezastre economice.
 
Finanțarea noastră se concentrează asupra celor cu cel mai mare risc, inclusiv lucrătorilor informali, cu salarii mici și ai economiei sezoniere (de termen scurt, free lance) ; refugiați, imigranți și solicitanți de azil; grupuri defavorizate, cum ar fi romii din Europa; persoane fără adăpost; angajați și îngrijitori de prim rang; și persoane reținute și încarcerate. Amploarea acestei pandemii a dat drumul la liniile greșite și la nedreptățile lumii noastre”, a declarat George Soroș, fondator și președinte al Fundației „Open Society”. „Am ratat oportunitatea de a crea o economie mai justă după criza financiară din 2008 și de a oferi o plasă de securitate socială pentru lucrătorii care sunt inima societăților noastre. Astăzi, trebuie să ne schimbăm direcția și să ne întrebăm: ce fel de lume va ieși din această catastrofă și ce putem face pentru a o face mai bună? ”
 
„Acesta este primul pas al răspunsului nostru continuu pentru a aborda dislocarea economică și politică provocată de această boală”, a declarat Patrick Gaspard, președintele Fundației „Open Society”. „Eforturile noastre de asistență de urgență vor sprijini beneficiarii noștri să ajungă imediat la cei care nu pot accesa ajutorul prin intermediul sistemelor guvernamentale. La fel de critic, ne propunem să ne asigurăm că centrele puterii nu le permit niciodată celor care sunt coloana vertebrală a economiilor noastre să sufere în umbră. “
Profund îngrijorată de amenințările grave la adresa responsabilității democratice și a libertăților individuale, Societatea Deschisă va finanța, de asemenea, partenerii care contestă încălcări ale libertăților politice, deoarece liderii iau măsuri pentru a suspenda accesul la informații, pentru a limita drepturile sexuale și de reproducere, pentru a extinde supravegherea dincolo de mijloacele de sănătate publică, și de a căuta țapi ispășitori, exploatând pandemia ca mijloc de a acapara puterea.
 
Elementele specifice ale pachetului de finanțare includ:
• Aproape 42 de milioane de dolari pentru ca partenerii noștri la nivel mondial să sprijine lucrătorii cu venituri mici, inclusiv în sectorul informal, asistenții medicali și cei fără documente; protejarea refugiaților, imigranților și solicitanților de azil; și să ofere acces la noi vaccinuri și tratamente, indiferent de statutul economic sau de cetățenie.
• 37 de milioane de dolari pentru inițiativele de susținere ale lucrătorilor și familiilor lor din New York, centrul celui mai mare birou al Open Society și 12 milioane de dolari ce vor contribui la ajutorul de urgență pentru lucrătorii vulnerabili din numeroase orașe și state americane. 2,5 milioane de dolari vor finanța eforturile comunitare suplimentare în Baltimore, Puerto Rico și Washington, D.C. – comunități în care lucrează Open Society și cu care Fundațiile păstrează legături profunde.
• 9 milioane USD pentru lupta continuă pentru a pune capăt utilizării excesive a închisorii și detenției obligatorii în întreaga lume, ceea ce va avea un impact catastrofal asupra sănătății, inclusiv pentru cei cu cel mai mare risc în facilitățile aglomerate din Statele Unite și din Africa, Asia și Eurasia , și America Latină.
• 3 milioane de dolari pentru Europa, inclusiv Londra și Berlin, pentru grupurile locale care combat dezinformarea și care servesc persoanele cele mai vulnerabile ale orașelor, cum ar fi persoanele în vârstă. Budapesta și Milano au primit deja peste un milion de dolari.
• 3,5 milioane de dolari pentru Africa de Sud, prin intermediul Fundației „Open Society for Africa de Sud” și a Inițiativei „Open Society pentru Africa de Sud”, pentru a sprijini serviciile esențiale de urgență și lucrările de îngrijire și pentru a consolida un răspuns echitabil pentru sănătatea publică din partea societății civile, mass-media, guvern , și sectorul privat.
Fundațiile „Open Society” lucrează în peste 120 de țări din întreaga lume pentru a construi democrații vibrante și incluzive ale căror guverne sunt responsabile pentru cetățenii lor. Pentru a afla mai multe, accesați site-ul Open Society.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă