17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiGabriela Firea, conflict deschis cu Liviu Dragnea

Gabriela Firea, conflict deschis cu Liviu Dragnea

„Suntem mulţi, suficienţi cât să contăm, să nu mai fim ironizaţi, bagateliazţi şi să nu se mai pună tunurile pe noi şi să fim ameninţaţi şi urmăriţi. Am ajuns să fim mai rău ca pe timpul lui Ceauşescu. Ne sunt telefoanele urmărite, ascultate, monitorizate, sunt maşini după noi. Noi, aceşti oameni, dorim mai binele partidului, mai binele guvernării şi mai bine pentru ţară şi nu va mai fi influenţată de o singură persoană” a afirmat Gabriela Firea miercuri, într-o emisiune la România Tv.

Întrebată cine o filează, Firea a spus că nu ştie, dar că nu este singura în această situaţie.

„Nu ştiu exact să să spun cine, pot să vă spun categoric că se întâmplă aceste lucruri şi nu doar în cazul persoanei mele. Şi colegii mei semnatari ai acestui document mi-au spus că au simţit că sunt filaţi, că sunt monitorizaţi şi au ajuns să trăiască pur şi simplu cu spaima că nu mai suntem în libertate” a susţinut ea. 

Întrebată dacă ar putea fi subiecul unui filaj realzat de servicii secrete, primarul Caitalei a răspuns: „Ce treabă au serviciile în dialogul nostru cu domnul Dragnea şi de ce au apărut chiar acum? Dacă a fi fost din partea altor structuri paralele, sau/şi coplanare şi perpendiculare, cu siguranţă că am fi ştiut dinainte. Poate sunt şi acelea, nu ştiu. Dar noi ştim ce se întâmplă în această perioadă şi eu personal ce am păţit după ce am avut curajul să exprim un punct de vedere la Comitetul Executiv”. 

Firea: Decizia de a spune că lucrurile nu merg în PSD, riscantă

Gabriela Firea cataloghează drept „riscantă” decizia sa de a se exrima public împotriva liderului PSD având în vedere „felul de a se manifesta” al lui Liviu Dragnea, primarul general al capitalei susţinând că liderul social-democat ia decizii majore într-un „grup minuscul”, decizii are afectează ţara şi imaginea României în străinătate.

Gabriela Firea a afirmat miercuri seară, la România TV, că a luat „o deczie foarte riscantă, având în vedere felul de a se manifesta al domnului Dragnea de a spune publicului larg, de a transmite românilor, inclusiv colegilor din PSD, că lucrurie nu merg bine în interiorul partidului şi se răsfrâng asupra actului de guvernare”.

Firea susţine că îi pare rău că nu a avut curajul de a se opune în urmă cu mai mult timp liderului PSD şi că nu este singura în această situaţie.

„Regret anumite momente în care eu nu am crezut sută la sută în anumite hotărâri care s-au luat, dar mi-au fost impuse de domnul Dragnea, dar la acel moment nu au am avut curajul să mă exprim public pentru că m-am gândit că voi fi acuzată că am anumite interese sau urmăresc un scop personal. În aceeaşi situaţie sunt şi alţi colegi din ţară” a mai spus Gabriela Firea. 

Preşedintele PSD Bucureşti a ţinut să remarce că victoria în alegeri obţinută de PSD aparţine unei echipe şi nu preşedintelui partidului, aşa cum social-democraţii au lăsat să se înţeleagă în spaţiul public.

„Nu poate un sigur om să câştige o campanie de alegeri locale sau parlamentare. A fost o muncă susţinută a întregii echipe, cu toţii am lăsat să se transmită în spaţiul public faptul că meritul e al preşedintelui, dar nu e corect. Oricine poate să realizeze că niciodată în cazul unei formaţiuni politice nu este meritul singular al preşedintelui, pentru că aici nu eram la un maraton în care un sportiv alerga şi era meritul său” a afirmat Firea.

Primarul Capitalei l-a acuzat pe Liviu Dragnea că ia decizii care privesc întreaga ţară „într-un grup minuscul”

„Mi-am luat inima în dinţi de a spune lucrurilor pe nume şi în afara cadrului statutar pentru că am epuizat toate formele de comunicare cu domnul Dragnea, personale, întâlniri pe care le-am avut, succesive, în care am spus că nu e bine să sfătuiască doar cu două, trei persoane într-un grup minuscul pentru decizii pe care le ia, decizii majore care au impact asupra întregii ţări şi asupra imaginii României în exterior” a mai spus Gabriela Firea, care a ţinut să precizeze că a epuizat şi toate formele staturare.

“Dacă aş fi mai fi avut cea mai mică portiţă, cu siguranţă nu aş fi ieşit public, la fel  colegii mei care au semnat deja acest document”, a adăugat ea, referindu-se la scrisoarea iniţiată alături de Paul Stănescu şi de Adrian Ţuţuianu.

Dacă Dragnea ar fi vrut o legislaţie sustenabilă privind amnistia şi graţierea, o putea face de anul trecut

Gabriela Firea a apreciat că dacă liderul PSD Liviu Dragnea ar fi vrut cu adevărat să creeze un cadru legislativ sustenabil privind amnistia şi graţierea ar fi putut face acest lucru de anul trecut, dar că pentru preşedintele PSD promisiunea acestei legislaţii ar fi fost de fapt “o monedă de schimb”.

“A fost această discuţie în spaţiul public, şi anume că doar domnul Dragnea vrea să ofere celor care au fost victime ale abuzurilor sau victime ale intervenţiei unor instituţii în actul de justiţie această legislaţie privind amnistia şi graţierea. Şi dumnealui, din toate discuţiile pe care le-am purtat şi la partid, a fost un fel de garant că doar dumnealui poate să salveze aceste persoane. În realitate, dacă ar fi vrut cu adevărat să creeze un cadru legislativ care să fie, în primul rând sustenabil, 100% legal, dezbătut, care să nu poată fi contestat, nici din exterior şi nici din interiorul ţării, putea să facă aceste lucruri anul trecut, spre exemplu. Dar lucrurile nu s-au întâmplat aşa, pentru că – şi eu am spus-o şi mi s-a transmis că nu este bine ce fac, dar eu am spus un adevăr şi mai devreme sau mai târziu va ieşi la iveală – dacă domnul Dragnea ar fi dat aceste legi mai devreme, atunci când trebuia sau când le-a promis, cu siguranţă nu ar mai fi putut să aibă sponsori, din toate punctele de vedere, morali, susţinători. Pentru că asta a fost de fapt moneda de schimb: ‘Voi să fiţi cu mine, pentru că eu sunt garantul acestei legislaţii'”, a spus Firea, miercuri seara, la România Tv.

Ea a adăugat că un proiect legislativ în acest sens nu a fost prezentat niciodată în partid, în vederea dezbaterii.

“A fost o monedă de schimb în dialogul cu multe entităţi şi cu multe persoane. În realitate, dacă ar fi vrut să dea această legislaţie o putea face demult şi în aşa fel încât să nu fie anulată, să nu fie dată doar pentru a spune: ‘Uite, v-am dat-o şi acum voi trebuie toată viaţa să îmi rămâneţi datori’. Este o realitate care se discută în partid, din nefericire, se discută mai mult pe la colţuri, pentru că noi nu am avut niciodată un text al acestei legi posibile sau nu în Comitetul Executiv sau în Biroul Permanent, să ne dăm cu toţii un punct de vedere, să vină toţi juriştii să spună dacă este un text corect sau nu este, să fie dezbătut de asociaţiile de magistraţi, să fie un text transparent, pus pe site-uri, să nu fie eventual o formulă de ordonanţă de urgenţă care ar fi în secunda doi atacabilă şi nu ar putea să ajungă nici în Monitorul Oficial şi nu ar mai beneficia nimeni, practic, de acele prevederi, pentru că nu ar fi un text care să aibă o valoare juridică, de sine stătătoare şi care să poată să producă efecte”, a precizat Firea.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă