11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiGabriela Firea, victorie în instanță pe un celebru proces de defăimare

Gabriela Firea, victorie în instanță pe un celebru proces de defăimare

Instanța a hotârât că Cetin Ametcea este obligat să achite Gabrielei Firea 20.000 de lei daune morale și încă 1.350 de lei cheltuieli de judecată. Decizia este atacabilă cu apel în 30 de zile de la pronunțare.

Dacă va rămâne definitivă, hotărârea instanței va trebui publicată pe blogul vizat. Cetin.ro este unul dintre cele mai vechi și cunoscute bloguri (până recent, se numea Arhi.ro), având sute de mii de vizitatori unici neduplicați, lunar.

„Soluția pe scurt: Admite în parte cererea. Constată caracterul ilicit al difuzării de informații privind viața privată a reclamantei pe site-ul www.cetin.ro. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 20.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul la postarea pe site-ul www.cetin.ro, aparținând pârâtului, a dispozitivului prezentei hotărâri, după rămânerea definitivă a acesteia. Obligă pârâtul la plata sumei de 1350 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, din care suma de 160 lei cu titlu de taxă judiciară de timbru (proporțional cu capetele de cerere admise) și suma de 1190 lei onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul București, sub sancțiunea nulității. Pronunțată azi, 25.02.2019“, este decizia Tribunalului.

Avocații primarului bucureștean ceruseră bloggerului 100.000 de euro daune morale pentru încălcarea dreptului la viața privată și pentru încălcarea dreptului la onoare și reputație. Firea susținea că ar fi fost denigrată de acesta începând din 2016, printr-o campanie ce nu a fost justificată niciun moment de vreun temei legal şi care i-a afectat în mod direct, continuu şi grav drepturile fundamentale, onoare şi demnitate. Aceasta susține că întreaga campanie a fost derulată de către pârât prin intermediul domeniului cetin.ro.

În schimb, bloggerul preciza, la momentul deschiderii procesului, în septembrie 2018, că habar nu are care sunt motivele pentru care Gabriela Firea l-a dat în judecată, însă presupunea că este vorba despre un articol scris pe blogul său care a deranjat-o pe aceasta. „Da, doamnelor, da, domnilor, a venit și acel moment în care avocata mea va lupta în instanță cu avocații ei să îmi demonstreze imaculabilitatea și nevinovăția în fața legii. Mulțumesc, țineți aproape, o să mai revin, sper, dacă nu cumva greșesc ceva într-o zi față de poliția locală și na, știi cum e…“, scria Ametcea.

Gabriela Firea amenința, încă de anul trecut, că va da în judecată pe jurnaliștii care „au depășit limita“ în ce privește atacurile la viața sa personală. Ea mai are pe rol, tot cu daune morale, un proces cu moderatorul Realitatea TV Denise Rifai și încă unul, în solidar cu iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, cu o publicație de satiră, Times New Roman, pentru un articol considerat denigrator, publicat după congresul PSD din aprilie anul trecut. Articolul, care purta titlul „Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști“

a fost deja sancționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu mai multe amenzi: 5.000 de lei pentru Infant Media SRL, firma care administrează publicația, cu 5.000 de lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul-șef și 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL.

Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...
Ultima oră
Pe aceeași temă