Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Galaţi: Zeci de copii cu autism au participat la acţiunea "Te invit în lumea mea albastră!"

Galaţi: Zeci de copii cu autism au participat la acţiunea "Te invit în lumea mea albastră!"

Aleile Grădinii Publice din Galaţi s-au umplut, marţi, cu zeci de copii şi tot atâtea baloane albastre, culoarea speranţei, dar şi culoarea asociată autismului, care au participat la o activitate recreativă şi de socializare, intitulată "Te invit în lumea mea albasă!”.

Rl online 0 comentarii

Copiii s-au jucat, au dansat, au cântat şi au desenat pe asfalt, la eveniment participând 51 de copii beneficiari ai Centrului de Zi pentru Copiii cu Autism din Galaţi, instituţie înfiinţată în urmă cu doi ani, de Primăria Galaţi, prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană. La centru sunt oferite, în mod gratuit, terapii recuperaţionale de care beneficiază 52 de copii, peste capacitatea centrului de 40 de locuri.

Potrivit biroului de presă al municipalităţii, marţi, de Ziua internaţională de conştientizare a autismului - marcată anual pe data de 2 aprilie, în afară de evenimentul din Grădina Publică, mai este programată o acţiune, începând cu ora 20.00. De la această oră şi până la ora 21.00, clădirea Primăriei municipiului Galaţi va fi luminată în albastru, municipalitatea răspunzând astfel iniţiativei Asociaţiei de Sprijin pentru Părinţi şi Copii cu Autism (APCA) Galaţi.

La evenimentul din faţa sediului Primăriei Galaţi vor participa copiii beneficiari ai serviciilor oferite de APCA şi sunt aşteptaţi toţi cei care vor să se alăture cauzei persoanelor afectate de autism. În acelaşi context, doritorii sunt invitaţi, în semn de solidaritate, să poarte un accesoriu de culoare albastră. Cei prezenţi vor împărţi trecătorilor pliante intitulate "10 gesturi simple prin care poţi ajuta o persoană cu autism", care cuprind informaţii esenţiale şi necesare despre cum pot fi ajutate şi integrate persoanele cu acest diagnostic.

Potrivit datelor statistice, la nivelul judeţului Galaţi există 314 copii cu autism, însă numărul lor este mai mare, în condiţiile în care sunt părinţi care resping realitatea şi nu vor să certifice starea de sănătate a copilului, prin emiterea unui certificat pentru persoană cu dizabilităţi.

Comentarii

loading...