Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO Facebook Gabriela Firea

FOTO Facebook Gabriela Firea

GALERIE FOTO Gabriela Firea se inspiră de la Emil Boc și George Scripcaru

Ceea ce la Cluj-Napoca, Brașov și Ploiești este de mult un fapt banal, în București primarul Gabriela Firea implementează acum ca proiect pilot.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

”Proiect pilot implementat în premieră de Primăria Capitalei Stațiile de tramvai de pe ruta Iancului-Pantelimon, dotate cu panouri electronice de informare. Călătorii care circulă pe ruta de tramvai Iancului-Pantelimon ( de la stația Piață Iancului până la stația Granitul) beneficiază de afișare în timp real și predictibilitate la sosirea tramvaielor în stații. Astfel, în cadrul acestui proiect pilot, 13 stații (dus-întors) au fost dotate cu panouri de informare, tramvaiele care circulă pe liniile 46 și 55 fiind doate cu echipamente de monitorizare și GPS, astfel încât să fie coordonate cu panourile electronice de informare”, a scris luni Gabriela Firea pe contul său de Facebook.

Ea a precizat că datorită acestui sistem, în stațiile de tramvai de pe acest tronson călătorii vor regăsi date despre timpul în care un anumit tramvai va sosi în stație.Informațiile afișate pe panourile de informare călători conțin data, luna, anul, ora, linia de tramvai, direcția în care se îndreaptă și timpul estimat pentru sosire în stație.

”Acest proiect pilot face parte din strategia de dezvoltare a transportului public de călători, prevăzută în PMUD, iar în viitorul apropiat această rețea de informare călători se va implementa și în stațiile de tramvai de pe Bulevardul Olteniței, linia 41 și linia 21, Bucur Obor-Colentina”, a mai scris primarul pe rețeaua de socializare.

Exemple pozitive din România

La București este doar un proiect pilot. La Cluj-Napoca, Brașov și Ploiești, orașe conduse de primarii Emil Boc, George Scripcaru și Adrian Florin Dobre. Cetățenii din aceste orașe pot vedea în timp real în ce interval va sosi tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul, la fel ca în localitățile din vestul Europei.

Comentarii

loading...