Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Garda de Mediu, despre groapa de la Glina: Nu au fost identificate deşeuri radioactive

Garda de Mediu, despre groapa de la Glina: Nu au fost identificate deşeuri radioactive

O echipă formată din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului a mers, joi, la depozitul de deşeuri municipale Glina, în urma verificărilor nefiind identificate deşeuri radioactive, anunţă Garda Naţională de Mediu.

Rl online 0 comentarii

"O echipă formată din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul General şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului - Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Radioactivitate s-a deplasat, în data de 07.02.2019, la depozitul respectiv, pentru a efectua măsurători cu privire la nivelul radiaţiilor din incinta acestuia şi de la limita amplasamentului. În urma verificărilor efectuate de Garda Naţională de Mediu, pe amplasament nu au fost identificate deşeuri radioactive", arată Garda Naţională de Mediu, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu mai precizează că determinările efectuate cu aparatura din dotarea Laboratorului Naţional de Referinţă pentru Radioactivitate (LNRR) nu au înregistrat depăşiri faţă de nivelul normal de radiaţii, valorile situându-se în limitele fondului natural atmosferic.

"Măsurătorile au fost efectuate în diferite puncte ale amplasamentului, în mod special în zona de recepţie a deşeurilor şi în zona celulei de depozitare. Ca urmare a verificărilor şi a rezultatelor determinărilor efectuate de laborator, vă comunicăm că, în data de 07.02.2019, pe amplasamentul depozitului de deşeuri Glina, nu au fost găsite deşeuri radioactive şi nu s-au identificat depăşiri faţă de nivelul normal de radiaţii. În continuare, Garda Naţională de Mediu va efectua inspecţii periodice şi va monitoriza situaţia depozitul de deşeuri, conform competenţelor specifice", potrivit sursei citate.

Reacţia Gărzii Naţionale de Mediu vine după ce Asociaţia Europeană pentru Dezvoltare Ecodurabilă AEDE a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că a avut loc o poluare cu iod radioactiv anunţată chiar de către societatea Ecorec SA, care administreaza groapa de gunoi Glina şi care informa, prin adresa nr. 877/22.10.2018, agenţii economici şi Primaria Sectorului 2 că au fost aduse în incinta gropii de gunoi Glina deşeuri care conţin iod radioactiv, încălcându-se legislaţia în vigoare.

Comentarii

loading...