Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Georgica Serverin, director general Radio Difuziune, fost senator PSD

Georgica Serverin, director general Radio Difuziune, fost senator PSD

GEORGICĂ SEVERIN CITAT LA DIICOT

Directorul general al Societății Române de Radiodifuziune a fost citat în dosarul în care mai mulți lideri PSD sunt anchetați

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Georgică Severin, este citat la DIICOT pentru a fi pus sub acuzare în dosarul de constituire de grup infracțional organizat în care sunt anchetați mai mulți lideri PSD, printre care și Codrin Ștefănescu.


Ancheta DIICOT
 
”În luna decembrie 2018, membrii grupului infracțional organizat s-au folosit de posibilitatea numirii unei persoane apropiate la conducerea organizației județene a unui partid politic, în scopul preluării controlului asupra tuturor instituțiilor publice de la nivelul județului Caraș-Severin și asupra altor unități publice, care dispun de fonduri financiare importante, în scopul însușirii sumelor de bani prin contracte de servicii și lucrări executate parțial sau fictiv”, a transmis DIICOT.

În total, 16 persoane sunt cercetate de DIICOT pentru constituire de grup infracțional organizat, șantaj, complicitate la șantaj, folosirea influentei ori autorității de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fals material în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului.

Potrivit acuzațiilor DIICOT, în luna decembrie 2018, membrii grupului infracțional organizat s-au folosit de posibilitatea numirii unei persoane apropiate la conducerea organizației județene a unui partid politic, în speță PSD, în scopul preluării controlului asupra tuturor instituțiilor publice de la nivelul județului Caraș-Severin și asupra altor unități publice, care dispun de fonduri financiare importante, în scopul însușirii sumelor de bani prin contracte de servicii și lucrări executate parțial sau fictiv.
 
IMPLICAȚIE

Georgică Severin a fost senator PSD în două legislaturi, 2008-2012 și 2012-2016, iar din 2017 conduce Radioul Public. Fostul senator PSD, trebuie sa dea explicații cu privire la situația de la Radio Reșița, imixtiunea unor lideri PSD locali în politica editorială a postului de radio local prin impunerea unor jurnaliști apropiați partidului.
Este vorba de cazul în care fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu a fost pus vineri sub acuzare.
 
 
Reacția lui Codrin Ștefănescu după audierea sa la DIICOT
 
,,În acest dosar toți suntem suspecți. Cei de la centru nu s-au implicat în a numi un om într-o funcție, într-un județ”
Codrin Ștefănescu
 
Acesta a explicat că politicienii primesc, în urma votului, un mandat din partea populației, prin care fiecare partid își asumă un program de guvernare ce poate fi pus în aplicare cu oamenii pe care conducerea partidului îi pune pe anumite funcții.
"În acest dosar toți suntem suspecți. Eu sunt suspectul care am venit în județ de două ori, o data în ianuarie anul trecut, o dată cu constituirea unei echipe interimare de conducere a PSD Caras-Severin, când am stat puțin timp, și a doua oară în luna martie, când am venit împreună cu mai mulți colegi din conducerea centrală a partidului și mai mulți miniștri și am stat șase ore pentru a asista la alegerile județene de partid", a afirmat Codrin Ștefănescu.


Conducerea PSD nevinovată

Codrin Ștefănescu a exclus orice implicare a celor din fosta conducere centrală a PSD.

"Am fost să dau o declarație în calitate de fost secretar general al partidului. Sunt alături de colegii mei în această chestiune prin care trec. (...) Întotdeauna, prin statutul nostru, al partidului, de când ne-am înființat, PSD a respectat următoarele trei reguli: niciodată, conducerea centrală nu s-a băgat în deciziile pe care le ia organizația județeană de partid, începând cu listele de consilieri locali, municipali, județeni, candidații pentru Parlament, pentru secretarii de stat ori miniștri, toate au fost propuneri venite din partea județelor. Niciodată, cei de la centru nu s-au implicat în a numi un om într-o funcție, într-un județ".
"Acești oameni puși pe funcții respectă programul pe care noi îl punem în aplicare. Noi venim cu niște promisiuni în fața cetățenilor României pe care trebuie sa le ducem la îndeplinire. Prin urmare, această anchetă legată de numiri și denumiri din cadrul PSD Caraș-Severin - au loc peste tot în țară și nu numai la noi, ci la fiecare partid și nu as vrea să se creeze un precedent periculos, prin care organele să ancheteze astfel de lucruri. Sunt convins de nevinovăția colegilor mei. ” a mai spus Codrin Ștefănescu.

Comentarii

loading...