Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gest umanitar al pompierilor pentru nouă familii de bătrâni risipite în Apuseni

Gest umanitar al pompierilor pentru nouă familii de bătrâni risipite în Apuseni

Nouă familii de bătrâni care trăiesc în trei cătune risipite pe culmile Munţilor Apuseni au primit marţi ajutoare umanitare din partea pompierilor militari care activează la secţiile din Brad şi Ilia, dar şi sprijin în unele activităţi gospodăreşti.

Rl online 0 comentarii

"Pentru a ajunge la locuitorii izolaţi din localităţile Deleni, Prihodişte şi Brăşeu, pompierii au parcurs 46 de kilometri cu autospeciale de primă intervenţie, iar următorii aproximativ 4 kilometri au fost străbătuţi pe jos", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda.

Pompierii au umplut raniţele cu pâine, făină, ulei, fructe, orez, zahăr, biscuiţi, dulciuri, apă şi petrol lampant şi le-au oferit celor care aveau nevoie de ele. Acolo unde a fost cazul, pompierii au ajutat şi la unele treburi din gospodărie, la una dintre femeile în vârstă militarii spărgându-i câteva lemne de foc ca să aibă pentru iarnă.

În paralel cu acţiunea umanitară, pompierii au desfăşurat şi activităţi de recunoaştere în teren şi s-au asigurat că oamenii, majoritatea vârstnici, ştiu cum să prevină izbucnirea unui incendiu în gospodării, a adăugat reprezentanta ISU Hunedoara.

Comentarii

loading...