Gheorghiță: În toamna anului viitor, 60-70% din populația României va fi vaccinată

Gheorghiță: În toamna anului viitor, 60-70% din populația României va fi vaccinată

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță, estimează că în toamna anului viitor 10-15 milioane de persoane vor fi vaccinate, ceea ce ar însemna revenirea la normalitate.

Romania libera 0 comentarii

„Ceea ce ne dorim e o campanie care să funcționeze neîntrerupt și care să permită vaccinarea unui număr mare de persoane într-o anumită perioadă de timp, pentru ca undeva după mijlocul verii, spre toamnă, să atingem un număr de 10-15 milioane de persoane vaccinate, lucru care ne-ar asigura procentul de 60-70% din populație vaccinată, ceea ce s-ar asocia cu o scădere importantă a transmiterii virusului și o limitare a pandemiei. Acest lucru ne creează perspectiva unei reveniri în condiții câte se poate de sigure la normalitate”, a spus Valeriu Gheorghiță, într-o intervenție la Digi24.

El a spus că în prima transă vor fi primite cel puțin un milion de doze, ceea ce va asigura vaccinarea tuturor persoanelor care lucrează în sistemul medical, estimat la 500.000, la care se adaugă personalul din asistența socială, 3.500 de angajați.

Comentarii

loading...