8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiGiurgiu: ITPF a suplimentat personalul la punctele de frontieră în minivacanţa de...

Giurgiu: ITPF a suplimentat personalul la punctele de frontieră în minivacanţa de Sf. Maria

“Având în vedere că se apropie minivacanţa de Sfânta Maria, prilej pentru mulţi cetăţeni români de a călători în afara graniţelor ţării, în perioada următoare se preconizează o creştere a traficului în punctele de trecere de la frontiera cu Bulgaria. În acest sens, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu aplică măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ. Pentru fluidizarea traficului a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea acestora”, a precizat ITPF Giurgiu într-un comunicat de presă.

La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse este folosită la maximum infrastructura şi în fiecare punct de trecere a frontierei subordonat ITPF Giurgiu se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz, a precizat sursa citată.

La frontierele interne, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile bulgare, acestea fiind contactate în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a graniţei şi în zona de competenţă.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde aceştia pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul.

Anul trecut, în perioada minivacanţei de Sfânta Maria au trecut frontiera româno-bulgară, prin punctele de frontieră din zona de competenţă a Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, peste 129.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, din care aproximativ 49.000 pe sensul de intrare în ţară şi 80.000 pe sensul de ieşire, precum şi aproximativ 49.000 de mijloace de transport.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost PTF Giurgiu – cu peste 95.000 de persoane şi PTF Calafat, cu peste 25.000 de persoane.

În prezent, la PTF Giurgiu-Ruse coada formată de tirurile care vor să treacă în Bulgaria este de aproximativ cinci kilometri, timpul de aşteptare la controlul de frontieră fiind de aproximativ 20 de minute, potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă