7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiGuvernul a alocat peste 200 de milioane de lei pentru localităţile afectate...

Guvernul a alocat peste 200 de milioane de lei pentru localităţile afectate de inundaţii

“La propunerea Minsiterului Dezvoltării, astăzi (marţi – n.r.), în şedinţa de Guvern a fost adoptată o Hotărâre de Guvern prin care s-a decis alocarea sumei de 212.159.000 de lei pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afecate în 28 de judeţe, ca urmare a cantităţilor foarte mari de precipitaţii  care au generat inundaţii, alunecări de teren, au afectat infrastructura  hidotehnică, terasamentele, malurile de apărare, structura drumurilor, podurilor, podeţelor şi digurilor. Aceşti bani sunt din fondul de intervenţie prevăzut în bugetul de stat pentru anul în curs”, a anunţat acesta.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că efectivele Ministerului de Interne sunt în teren şi au intervenit prompt în urma indundaţiilor care au afectat mai multe zone din ţară. Ea a spus că a cerut ministerului să ia măsurile necesare pentru a ajuta comunităţile afectate, astfel că vor fi derulate activităţi de evaluare a pagubelor şi acordarea de sprijinului de urgenţă.

“În ultimele zile au fost înregistrate episoade de ploi abundente, care au înregistrat indundaţii în mai multe comunităţi, şi am văzut că prognoza pentru următoarele zile indică aceleaşi fenomente meteo. Efectivele MAI sunt în teren, au intervenit cu promptitudine şi iau toate măsurile necesare pentru a ajuta comunităţile să treacă peste aceste momente dificile, cauzate de precipitaţii”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Ea a anunţat că în localităţile afectate de inundaţii se evaluează pagubele, iar Guvernul va acorda ajutoare de urgenţă. De asemenea, premierul a solicitat MAI şi autorităţilor locale să aibă atenţie maximă în perioada următoare pentru a preveni cât mai multe situaţii.

“Peste tot în localităţile afectate se vor derula activităţi de evaluare a pagubelor, vom centraliza aceste pagube pentru a putea cunoaşte cu exactitate ce intervenţii sunt necesare, la nivel de Guvern, şi vom continua să acordăm ajutoare de urgenţă. Am solicitat MAI şi autorităţilor locale atenţie maximă, astfel încât pentru orele şi zilele următoare să putem să prevenim cât mai mult şi să intervenim de urgenţă acolo unde se impune”, a mai adăugat Dăncilă.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă