Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul a decis. 20 de ani de închisoare pentru omor calificat

Guvernul a decis. 20 de ani de închisoare pentru omor calificat

Guvernul va dezbate marţi, în primă lectură, mai multe măsuri pentru descurajarea criminalităţii, care se referă la majorarea pedepselor pentru fapte grave şi deosebit de grave - omor, viol, răpiri, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale în cazul minorilor.

Rl online 0 comentarii

"În şedinţa de astăzi, vom discuta în primă lectură mai multe măsuri pentru descurajarea criminalităţii şi pentru protecţia vieţii şi siguranţei cetăţenilor. Pentru faptele grave şi deosebit de grave: omorul, violul, răpirile, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale ale minorilor, trebuie aplicate pedepse mai mari. Pentru omor calificat vom creşte pedeapsa minimă la 20 de ani, iar pentru viol pedepsele vor fi mai aspre şi vor fi cuprinse între 5 şi 12 ani. Pentru forma agravantă a acestei infracţiuni, de exemplu, dacă victima este un minor, pedeapsa va fi între 7 şi 15 ani. De asemenea, stabilim o incriminare mai aspră pentru infracţiunea de lipsire de libertate. Va fi incriminată distinct ca variantă agravantă fapta săvârşită prin răpire, ce va fi pedepsită cu închisoare de la doi la opt ani. În cazul în care lipsirea de libertate are drept consecinţă moartea victimei, pedeapsa aplicată va fi până la 18 ani de închisoare. Având în vedere majorarea limitelor de pedeapsă, prin aplicarea regulilor concursului de infracţiuni se poate ajunge la aplicarea detenţiunii pe viaţă nu doar pentru omorul calificat. (...) Sunt măsuri necesare, pe care ne dorim să le transpunem cât mai rapid în legislaţie, pentru a oferi un plus de siguranţă şi pentru a descuraja faptele grave împotriva cetăţenilor", a declarat premierul, la începutul şedinţei de Guvern de marți, potrivit Agerpres.

Inițiativa de majorare a pedepselor pentru autorii unor infracțiuni grave a apărut în contextul crimelor de la Caracal.

Comentarii

loading...