17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiGuvernul ar închide terasele și nu prea

Guvernul ar închide terasele și nu prea

Ludovic Orban și colegii din Guvern vor decide în această după-amiază dacă acceptă propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență de a închide în totalitate terasele în intervalul orar 23.00 – 6.00.

„Nu se închide nimic. Deci, după ora 23.00, anumite activităţi, unde, de regulă, după ora 23.00, există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise. Analizăm dacă o aplicăm la nivelul întregii ţări sau o aplicăm numai la nivelul zonelor, de exemplu, la mare, la Bucureşti, în judeţe unde există un nivel de răspândire mai larg. Asta analizăm. De asemenea, e o măsură care este legată de limitarea persoanelor care sunt servite la numărul de locuri aflate pe scaune, pe terase, tocmai pentru a evita aglomeraţiile pe terase.”, a spus Ludovic Orban, citat de News.ro.

Propunerea a creat deja nemulțumire mai ales în rândul proprietarilor de terase de pe Litoral dar și din alte destinații turistice luate cu asalt de români în această perioadă a concediilor. Cum restaurantele din interior sunt ținute închise de autorități, reducerea perioadei de funcționare a teraselor limitează și mai mult accesul turiștilor la localurile de alimentație publică, mutate de nevoie doar în exterior.

În ședința de Guvern se va discuta și despre introducerea la nivel național a obligativității purtării măștii de protecție în spații deschise, așa cum s-au luat deja decizii la nivel local în județele Argeș și Dâmbovița.

„Poate fi la târguri, de exemplu, sau în anumite pieţe unde nu există distanţe foarte mari. De asemenea se poate impune pe faleză. De exemplu, am primit sesizări din partea prefectului de Galaţi, pe faleză este furnicar literalmente şi este aproape imposibil să te protejezi din cauza numărului foarte mare de persoane care sunt pe faleză. Deci, există locuri în aer liber în care nu se poate evita aglomeraţia şi, aici, specialiştii au venit cu propunerea să stabilim obligativitatea portului măştii în anumite locuri, staţii de aşteptare de exemplu. Gândiţi-vă că sunt fabrici în care se iese de la program şi în care se aşteaptă transportul. De multe ori ei se bulucesc acolo, stau unul lângă altul şi le este foarte greu să păstreze distanţa. Portul măşti e un mijloc de a reduce la maximum riscul de răspândire”, a explicat Ludovic Orban.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă