13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiGuvernul Bulgariei nu va mai fi condus de Boiko Borisov. Cine îi...

Guvernul Bulgariei nu va mai fi condus de Boiko Borisov. Cine îi va urma

GERB, care a condus Bulgaria în cea mai mare parte a ultimului deceniu, a pierdut o cincime din locurile din Parlament, pe fondul nemulțumirii publice cauzată de corupție în creștere, nemulțumire care a generat un parlament fragmentat.

Borissov a declarat că GERB va purta discuții cu alte partide pentru a încerca să obțină suficient sprijin pentru un guvern, odată ce președintele Rumen Radev va da mandatul de a face acest lucru și va propune un alt candidat care să conducă Executivul.

Viitorul premier va fi tot pentru orientarea euro-atlantică

“Cred că nu este corect să împărțim națiunea … Așa că voi propune un alt prim-ministru, cu o orientare europeană și NATO foarte clară”, a declarat Borissov reporterilor în timpul unei călătorii în orașul central Veliko Tarnovo.

Borissov, în vârstă de 61 de ani, a refuzat să numească un candidat, însă a declarat că unitatea națională este crucială într-un moment în care Bulgaria se luptă să facă față unei creșteri a infecțiilor cu COVID-19 și impactului economic al restricțiilor de blocare.

Celelalte cinci grupări politice din noul parlament au respins propunerea inițială a lui Borissov pentru un guvern de uniune și tehnocrat.

Dacă GERB nu reușește să formeze un guvern, noului partid antisistem al vedetei de televiziune Slavi Trifonov va primi mandatul.

Bulgaria, cel mai sărac stat membru al UE, se poate confrunta cu alte alegeri dacă partidele nu reușesc să formeze un guvern de coaliție.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă