8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiGuvernul pregătește bugetul pe 2021. Ce a spus premierul despre majorarea pensiilor

Guvernul pregătește bugetul pe 2021. Ce a spus premierul despre majorarea pensiilor

Premierul Ludovic Orban a anunțat sâmbătă că proiectul de buget pe anul 2021 va fi prezentat viitorului Parlament rezultat din alegerile programate să se desfășoare pe 6 decembrie. În acest scenariu, cel mai probabil bugetul va fi adoptat între Crăciun și Anul Nou, este de părere primul ministru.

„Pregătim proiectul de buget pentru anul viitor. Obiectivul nostru este să adoptăm proiectul de buget până în data de 31 decembrie. Viitorul buget va fi construit pe baze realiste şi va ţine cont de realitatea economică din România. Se va urmări, în primul rând, să asigure resursele necesare pentru investiţiile în dezvoltarea României, investiţii în dezvoltarea infrastructurii de transport, de sănătate publică.”, a precizat Ludovic Orban.

Întrebat dacă pensionarii au motive să se aștepte la o majorare a pensiilor începând cu 1 ianuarie 2021, Ludovic Orban a răspuns evaziv:

„În proiectul de buget vom arăta foarte clar care e creşterea pensiilor, dar, oricum, creşterea pensiilor va fi bazată pe realitatea economică. Noi am avut formulă de creştere care a fost făcută praf din populismul demagogic al PSD. PSD a venit, a făcut praf totul, a generat nişte speranţe fără niciun fel de acoperire către părinţii şi bunicii noştri.”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă