9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiHalep, după ce a aflat că va fi decorată de preşedinte: Sunt...

Halep, după ce a aflat că va fi decorată de preşedinte: Sunt onorată

“Am primit un mesaj, chiar acum când am aterizat, în legătură cu domnul preşedinte Klaus Iohannis. Îi mulţumesc foarte mult, sunt onorată, este un lucru deosebit şi abia aştept să se întâmple”, a declarat Halep.

Jucătoarea de tenis a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au ajutat-o să obţine rezultate remarcabile în carieră.

“Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit. Este o primire doesebită, o primire călduroasă, ca de fiecare dată, de altfel. Vreau să mulţumesc familiei în primul rând, pentru tot sprijinul pe care l-am avut de când am început să joc tenis, tuturor antrenorilor mei pe care i-am avut de când am ţinut prima dată o rachetă în mână, la patru ani şi jumătate, echipei mele din prezent, o echipă foarte bună, cu nişte oameni deosebiţi, care mă ajută să ating cel mai înalt nivel în tenisul mondial, bineînţeles federaţiei, pentru că fără ea nu prea ştiam ce înseamnă tenisul, tuturor celor care mă susţin, fanilor mei, toţi oamenii care îşi pun toată energia la meciurile mele şi îmi transmit gândurile bune. Bineînţeles, sunt perosane speciale în viaţa mea, în ultimii ani, care m-au ajutat foarte mult să cred în mine, că pot să câştig astfel de trofee. O să încep cu doamna Virginia Ruzici, acum zece ani a fost alături de mine şi a considerat că o să ajung foarte sus, Darren Cahill, care în ultimii patru ani m-a învăţat să cred în mine şi că pot să câştig pe cele mai mari arene ale lumii în tenis, domnului Ţiriac îi mulţumesc foarte mult pentru tot sprijinul şi pentru toate sfaturile pe care mi le-a dat, dure şi mai puţin dure, dar au fost bune şi m-au făcut să cred că sunt sută al sută capabilă să o înving chiar şi pe Serena într-o finală de grand slam. Vă mulţumesc tuturor pentru primirea călduroasă şi după cum bine ştiţi cu toţii de fiecare dată mă întorc cu drag în România, acasă la mine”, a spus halep, în faţa numeroţşilor ziarişti prezenţi la Salonul Oficial. 

Ea a precizat că la Wimbledon a primit de la fostul ei antrenor Darren Cahill doar sfaturi prieteneşti.

“Am primit sfaturi de la Darren, dar sunt sfaturi prieteneşti. A fost antrenorul meu, acum antrenorul meu oficial este Danie Dobre, care este alături de mine, aici. Darren a fost şi el alături de noi şi este în continuare. Gheorghe Hagi a fost modelul meu de când eram copil, m-a inspirat, m-a făcut să cred că se poate, chiar dacă sunt sporturi diferite, dar legătură directă nu am avut. Toate felicitările au fost fumoase, nu aş putea să aleg una. Oamenii au fost foarte călduroşi cu mine. Am primit foarte multe mesaje, nu am reuşit încă să le citesc pe toate, dar le mulţumesc tuturor pentru că au avut timp să-mi trimită mesaje”, a mai spus ea.

Simona Halep a adăugat că victoria din finală a fost mai dificilă decât a arătat scorul, pentru că a fost supusă unei mari presiuni.

“Acest turneu, fiind pe iarbă, este mai deosebit şi a fost mult mai greu, mai ales că a trebuit să joc contra Serenei. Dar am fost destul de lucidă, destul de clară cu ceea ce am de făcut. Am jucat cât am putut eu de bine şi de aceea am reuşit să câştig. Este un succes enorm, pentru că, după cum bine ştiţi, nu avem teren cu iarbă în România şi nu multe ţări au terenuri cu iarbă, este greu să credem când suntem copii că o să avem şansa să jucăm la Wimbledon şi să câştigăm, dar acum visul a devenit realitate şi sper că pentru tânăra generaţie şi pentru copilaşi să fie o inspiraţie, să creadă în ei că orice este posibil şi niciodată să nu cedeze. Nu a fost atât de uşor cum a părut, emoţional a fost destul de greu, o încărcătură mare, dar, aşa cum am spus, am fost destul de lucidă şi clară pe tactica pe care am decis-o înainte de meci cu echipa mea. Consider că a fost meciul perfect, ziua perfectă şi nu m-am gândit nicio clipă la scor sau la ce se întâmplă pe teren, am vrut doar să-mi fac treaba şi să cred că am şansa mea să câştig”, a afirmat campioana.

Simona Halep a revenit, luni, în ţară, după ce a câştigat pentru prima dată în carieră turneul de la Wimbledon.

Halep a sosit la aeroportul Otopeni cu o aeronavă British Airways şi a fost întâmpinată la scara avionului de ministru Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, de preşedintele FR Tenis, Ion Ţiriac, de fostul tenismen Ilie Năstase, de preşdintele COSR, Mihai Covaliu, care i-au oferit buchete de flori. Şi preşedintele Klaus Iohannis a trimis un buchet de flori pentru jucătoarea română.

Îmbrăcată complet în alb, ţinuta obligatorie a All England Club şi cu replica trofeului cucerit la Londra, campioana de la Wimbledon a fost invitată apoi la Salonul Oficial.

Halep a dat un autograf pe un poster de mari dimensiuni, cu imaginea ei cu trofeul câştigat la Londra. ea a prezentat apoi presei replica trofeului câştigat.

Un grup de copii însoţiţi de părinţi au aşteptat-o pe Simona Halep la ieşirea din aeroport.

Tot luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind decorarea Simonei Halep cu cu Ordinul Naţional ”Steaua României”. Ceremonia va avea loc la o dată ulterioară.

”Ca urmare a performanţei extraordinare obţinute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum şi în semn de recunoaştere şi apreciere pentru întreaga activitate, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincţii a statului român, Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep”, a anunţat,luni, Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a precizat că, ”prin dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât şi în afara sa, Simona Halep a promovat numele ţării noastre în întreaga lume”.

”Simona Halep este un model pentru tânăra generaţie, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaş câştig pentru sportul românesc”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc. Halep a cucerit anultrecut turneul de la Roland Garros.

Cele mai citite

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...

Inter Milano, noua campioană a Italiei, după victoria din „Derby della Madonnina”

Inter Milano s-a impus cu scorul de 2-1 în „Derby della Madonnina”, contra rivalei locale AC Milan, și și-a asigurat un nou titlu de...
Ultima oră
Pe aceeași temă