15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUPDATE. Harghita: ITM anchetează explozia de la o sondă din Cechești

UPDATE. Harghita: ITM anchetează explozia de la o sondă din Cechești

UPDATE 18,40:  Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a declanşat o anchetă în cazul exploziei la sonda de la Cecheşti, în care a murit un bărbat, angajat al Romgaz, informează Agerpres.

Inspectorul-şef adjunct pentru Securitate şi Sănătate în Muncă al ITM Harghita, Marian Stan, a precizat că au fost declanşate procedurile de cercetare şi s-a dispus sistarea activităţii la punctul de lucru şi protejarea locului exploziei.

“ITM Harghita, în urma evenimentului produs pe raza localităţii Cecheşti, a început procedura de cercetare a evenimentului în care a fost implicat un lucrător al SC Romgaz SA Mediaş, punct de lucru Cristuru Secuiesc. Am sistat activitatea la punctul de lucru unde s-a produs evenimentul, cauzele şi împrejurările sunt în curs de cercetare. (…) S-a dispus firmei să protejeze perimetrul, să nu permită accesul, deja firma a luat măsurile de semnalizare, să nu lase persoane străine să se apropie de zona respectivă”, a declarat Marian Stan.

Potrivit sursei citate, după cercetarea cauzelor şi împrejurărilor producerii exploziei va fi stabilit şi caracterul accidentului.

 

Muncitorul rănit, vineri, în explozia de la sonda Romgaz din judeţul Harghita a decedat, deşi medicii au încercat să-l salveze, fiind resuscitat. Pompierii sunt încă la faţa locului, dar cauzele producerii deflagraţiei nu au fost încă stabilite.

Reprezentanţii ISU Harghita au anunţat, vineri, că muncitorul rănit în explozia produsă la la sonda 25 Chedea, aparţinând SC.Romgaz, din localitatea Cecheşti, a decedat. 

”Medicul SAJ a efectuat manevre de resuscitare, dar, din păcate, nu a reuşit să îl salveze şi a declarat decesul”, a precizat, pentru News.ro, mr. Simona Croitor. 

Potrivit acesteia, echipele de pompieri sunt încă la faţa locului şi supraveghează zona. 

Deocamdată, cauzele producerii deflagraţiei nu au fost stabilite, fiind în curs de cercetare. 

 

Un angajat al Romgaz a fost rănit grav, vineri, în urma unei explozii la o sondă de extracţie a gazelor naturale aparţinând companiei, produs în localitatea harghiteană Cecheşti, în acest caz fiind solicitat un elicopter SMURD, care nu a putut ateriza din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, explozia s-a produs pe raza localităţii Cecheşti, într-o zonă greu accesibilă, iar pompierii sunt nevoiţi să transporte victima cu autospeciala până în zona în care a putut ajunge ambulanţa.

”Explozia nu a fost urmată de incendiu. Aceasta s-a produs la sonda 25 Chedea aparţinând de SC Romgaz. S-a deplasat la faţa locului o autospecială, cu patru subofiţeri, dar şi o ambulanţă SAJ cu medic”, potrivit ISU Harghita.

Angajatul Romgaz Mediaş, un bărbat în vârstă de 49 de ani, a fost rănit grav în zona capului, potrivit primelor informaţii.

În acest caz, s-a solicitat un elicopter SMURD, care nu a putut ateriza din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Explozia s-a produs la o sondă de extracţie a gazelor naturale.

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...
Ultima oră
Pe aceeași temă