12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiHarghita: Locuitorii din mai multe sate, avertizaţi prin Ro-Alert despre prezenţa unui...

Harghita: Locuitorii din mai multe sate, avertizaţi prin Ro-Alert despre prezenţa unui urs în zonă

“Pe 112 a fost semnalată prezenţa unui urs în satul Şoimuşu Mic, comuna Săcel. S-a trimis mesaj de avertizare pe Ro-Alert în localităţile Săcel, Atid, Avrămeşti, Secuieni şi Şimoneşti”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu.

În context, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, Gheorghe Suciu, a precizat că un echipaj este plecat la solicitare, detalii suplimentare urmând să fie furnizate după ce jandarmii ajung la faţa locului.

În cursul zilei de vineri, ISU Harghita a mai trimis două mesaje Ro-Alert locuitorilor din satul Păuleni Ciuc, după ce s-a semnalat prezenţa unui urs în localitate atât în cursul dimineţii, cât şi seara.

Jandarmii ajunşi la faţa locului nu au găsit animalul în zona indicată.

Jandarmii le reamintesc cetăţenilor care sunt martori ai unor astfel de situaţii să apeleze la 112, să nu încerce să intervină pentru îndepărtarea urşilor şi să evite pe cât posibil contactul direct cu animalele.

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă