20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiHARTA. Vremea se schimbă radical

HARTA. Vremea se schimbă radical

ANM a emis, sâmbătă, o informare meteo valabilă pentru intervalul 21 martie, ora 18:00 – 25 martie, ora 8:00, care vizează o răcire accentuată a vremii, ninsori şi strat de zăpadă şi intensificări ale vântului în întreaga ţară.

Potrivit meteorologilor, vremea se va răci accentuat, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) şi în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitaţiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi local Transilvania, Maramureş şi Moldova.

Din a doua parte a nopţii de duminică spre luni (22/23 martie) precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a ţării şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte şi în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 5060 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind şi spulberând zăpada.

ANM a emis sâmbătă şi o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol valabilă până luni în 21 de judeţe: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş, Hunedoara, Neamţ, Bacău, Covasna, Braşov, Subiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea. Astfel, din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantităţi de precipitaţii în jur de 15 l/mp) în zona Carpaţilor Orientali şi nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde şi Carpaţii Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55….70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă