7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiHunedoara: Adolescent depistat de poliţişti după ce a reclamat la 112 o...

Hunedoara: Adolescent depistat de poliţişti după ce a reclamat la 112 o falsă răpire

Apelul la numărul de urgenţă 112 a fost efectuat luni seara şi, încă din cursul nopţii, poliţiştii şi jandarmii au început investigaţiile în teren, în zona municipiului Brad, deoarece mijloacele tehnice au arătat că telefonul a fost dat din acel perimetru.

Potrivit IPJ Hunedoara, băiatul a relatat operatorului de la 112 că ar fi fost “răpit” din faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva de către persoane necunoscute care i-ar fi oferit 50 de lei, după care l-ar fi preluat cu un autoturism de teren şi l-ar fi dus într-o cabană dintr-o pădure.

Apelantul a precizat că ar avea vârsta de 15 ani, însă nu a putut furniza alte detalii cu privire la identitatea persoanelor care l-ar fi “răpit” şi nici cu privire la zona în care se află.

“Operatorul 112 nu a putut obţine alte date de interes pentru anchetă, întrucât apelantul a întrerupt convorbirea, afirmând că se apropie cineva. Ca urmare a sesizării s-a constituit, de îndată, o echipă complexă, coordonată de către conducerea inspectoratului, formată din specialişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Poliţiei Municipiului Deva, ai Poliţiei Municipiului Brad şi ai Biroului de Analiză a Informaţiei Hunedoara. Poliţiştii au declanşat, îndată după primirea apelului de urgenţă, activităţi specifice căutării de minori, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal”, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

În urma activităţilor întreprinse, în cursul zilei de marţi, poliţiştii au reuşit identificarea unui minor în vârstă de 16 ani, din municipiul Brad, asupra căruia a fost găsit telefonul mobil de la care s-a efectuat apelul telefonic.

Băiatul a fost condus la sediul Poliţiei Brad pentru audieri, din primele cercetări poliţiştii stabilind că faptele relatate de acesta prin apelul de urgenţă “nu corespund realităţii”.

Adolescentul va fi adus la Poliţia Deva în vederea luării măsurilor legale în dosarul penal coordonat de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă