13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiHunedoara: Aproximativ 50 de hectare de teren au ars într-un incendiu de...

Hunedoara: Aproximativ 50 de hectare de teren au ars într-un incendiu de vegetaţie

“Cele trei echipaje de pompieri au reuşit controlarea arderii, deşi vântul făcea ca focul să se extindă imprevizibil şi cu repeziciune”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Incendiul a fost localizat înainte de a se extinde la fondul forestier sau la gospodăriile din zonă.

Conform datelor ISU Hunedoara, în judeţ au ars, în această primăvară, peste 600 de hectare de terenuri cu vegetaţie uscată sau litieră de pădure, cele mai multe incendii fiind constatate în zilele sfârşitului de săptămână.

Pompierii militari din judeţul Hunedoara au transmis Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) peste 300 de notificări în care sunt precizate coordonatele GPS ale parcelelor în care au fost consemnate incendii de vegetaţie uscată.

APIA este instituţia ce are competenţă într-o eventuală suspendare a subvenţiilor acordate proprietarilor, dacă se constată că terenurile au fost curăţate de resturile de vegetaţie uscată cu ajutorul focului.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă