Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hunedoara: Forţe suplimentare pentru stingerea a două incendii de pădure

Hunedoara: Forţe suplimentare pentru stingerea a două incendii de pădure

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara a suplimentat numărul pompierilor mobilizaţi pentru stingerea a două incendii de pădure care se manifestă, pentru a doua zi, pe 34 de hectare situate în părţile de nord şi de sud ale judeţului.

Rl online 0 comentarii

În partea de nord a judeţului Hunedoara, în zona Buceş-Vulcan, focul a afectat aproximativ 25 de hectare de litieră de pădure, propagarea flăcărilor fiind favorizată de vegetaţia uscată, prezentă din abundenţă.

"Pentru lichidarea incendiului la vegetaţia de la baza pădurii de foioase şi conifere, din zona Buceş-Vulcan, intervin 30 de pompieri ai Detaşamentelor Deva şi Orăştie şi ai Staţiei Brad, precum şi 11 lucrători silvici", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

În zonă au fost mobilizate şi forţe ale ISU Alba - pompieri militari şi angajaţi ai Ocolului Silvic din Abrud, având în vedere faptul că incendiul a izbucnit la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Alba.

Cel de-l doilea incendiu se manifestă în partea de sud a judeţului Hunedoara, în zona satului Petros, din comuna Pui, la limita cu Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina. Focul a afectat litiera şi vegetaţia de la baza pădurii.

"Pentru anihilarea incendiului de litieră izbucnit pe raza localităţii Petros, ce a afectat nouă hectare, intervin 16 pompieri ai Detaşamentului Petroşani şi 10 lucrători silvici", a precizat reprezentanta ISU Hunedoara.

Cauzele celor două incendii urmează să fie stabilite după lichidarea focarelor.

Comentarii

loading...