Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iaşi: Ambulatoriul Institutului de Psihiatrie Socola va fi reabilitat

Iaşi: Ambulatoriul Institutului de Psihiatrie Socola va fi reabilitat

Ambulatoriul integrat al Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi va fi modernizat cu ajutorul fondurilor europene, valoarea investiţiei fiind de 11 milioane de lei, au anunţat, vineri dimineaţa, reprezentanţii instituţiei medicale.

Rl online 0 comentarii

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola, dr. Gabriel Oprişanu, a declarat că Agenţia de Dezvoltare Nord-Est a declarat eligibil proiectul ce vizează efectuarea de lucrări de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Ambulatoriului integrat.

"Prin proiect se va reabilita, moderniza, extinde şi dota corpul de clădire C 21, o clădire monument istoric, care nu a mai beneficiat până acum de reparaţii. Imobilul este într-un stadiu avansat de degradare, atât din punct de vedere al structurii, cât şi arhitectural. Se vor realiza lucrări de consolidare a construcţiei şi a finisajelor, cu păstrarea caracteristicilor iniţiale, se va proceda la compartimentarea podului, putându-se amenaja astfel noi încăperi, se va monta un lift, se va reabilita clădirea din punct de vedere termic şi se va înlocui tâmplăria", a precizat Gabriel Oprişanu.

Potrivit sursei citate, se intenţionează, de asemenea, instalarea unor sisteme de producere a apei calde, din surse alternative de energie.

Proiectul prevede şi dotarea ambulatoriului cu echipamente performante pentru realizarea în condiţii optime a actului medical.

"Pe lângă creşterea calităţii serviciilor de specialitate, un alt beneficiu pe care-l va aduce acest proiect va consta în reducerea semnificativă a numărului de internări, cunoscut fiind faptul că ţara noastră se situează sub media europeană ca număr de consultaţii în ambulatoriu", a mai spus Oprişanu.

Comentarii

loading...