12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiIaşi: Ambulatoriul Institutului de Psihiatrie Socola va fi reabilitat

Iaşi: Ambulatoriul Institutului de Psihiatrie Socola va fi reabilitat

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola, dr. Gabriel Oprişanu, a declarat că Agenţia de Dezvoltare Nord-Est a declarat eligibil proiectul ce vizează efectuarea de lucrări de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Ambulatoriului integrat.

“Prin proiect se va reabilita, moderniza, extinde şi dota corpul de clădire C 21, o clădire monument istoric, care nu a mai beneficiat până acum de reparaţii. Imobilul este într-un stadiu avansat de degradare, atât din punct de vedere al structurii, cât şi arhitectural. Se vor realiza lucrări de consolidare a construcţiei şi a finisajelor, cu păstrarea caracteristicilor iniţiale, se va proceda la compartimentarea podului, putându-se amenaja astfel noi încăperi, se va monta un lift, se va reabilita clădirea din punct de vedere termic şi se va înlocui tâmplăria”, a precizat Gabriel Oprişanu.

Potrivit sursei citate, se intenţionează, de asemenea, instalarea unor sisteme de producere a apei calde, din surse alternative de energie.

Proiectul prevede şi dotarea ambulatoriului cu echipamente performante pentru realizarea în condiţii optime a actului medical.

“Pe lângă creşterea calităţii serviciilor de specialitate, un alt beneficiu pe care-l va aduce acest proiect va consta în reducerea semnificativă a numărului de internări, cunoscut fiind faptul că ţara noastră se situează sub media europeană ca număr de consultaţii în ambulatoriu”, a mai spus Oprişanu.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă