Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iaşi: Sindicaliştii din educaţie spun că vor depune plângeri penale

Iaşi: Sindicaliştii din educaţie spun că vor depune plângeri penale

Sindicaliştii ieşeni din învăţământ ameninţă că vor depune plângeri penale împotriva unor funcţionari din Ministerul Educaţiei, întrucât n-au primit integral drepturile băneşti câştigate în instanţă.

Rl online 0 comentarii

Potrivit conducerii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis cǎtre Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi doar 37,6 la sută din suma solicitatǎ în conformitate cu ceea ce a rezultat din calculul hotǎrȃrilor judecǎtoreşti pentru plata dobȃnzilor legale.

Sindicaliştii susţin că ISJ Iaşi a cerut ministerului suma de 42 milioane de lei, dar că la Iaşi au ajuns doar 15,8 milioane de lei, astfel că nu au putut fi achitate către profesori şi sumele provenite din dobânzile penalizatoare.

"Sunt ignorate cu bunǎ ştiinţǎ dispoziţiile hotǎrȃrilor judecǎtoreşti, într-un dispreţ profund faţǎ de cei care aşteaptǎ de şase ani punerea în platǎ a drepturilor bǎneşti cȃştigate în instanţǎ. Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis cǎtre ISJ Iaşi doar suma aferentǎ dobȃnzilor remuneratorii, în concret, 15,8 milioane de lei", se arată într-un comunicat al USLIP Iaşi, sindicat care în judeţ numără peste 10.000 de membri.

USLIP Iaşi a anunţat că ia în calcul formularea unor plângeri penale la instanţele competente în acest sens, împotriva funcţionarilor şi demnitarilor din MEN, care prin interpretǎri şi acte emise submineazǎ autoritatea judecǎtoreascǎ şi încalcǎ principiul separaţiilor puterilor în stat".

Totodată, USLIP Iaşi precizează că va sesiza comisarii europeni competenţi cu privire la abuzurile referitoare la încǎlcarea dispoziţiilor din legislaţia europeanǎ şi naţionalǎ de cǎtre funcţionarii şi demnitarii din Ministerul Educaţiei.

Comentarii

loading...