30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiIGPF: Peste 30.000 pachete de ţigări confiscate la frontiera de nord

IGPF: Peste 30.000 pachete de ţigări confiscate la frontiera de nord

Potrivit sursei citate, vineri, în jurul orei 02.20, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Straja, judeţul Suceava, un grup de persoane care transporta colete voluminoase. Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în localitatea Straja, precizează IGPF.

În urma cercetării zonei, pe teritoriul românesc au fost descoperite mai multe colete care conţineau cantitatea de 22.360 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 261.612 de lei. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, arată sursa citată.

Joi, poliţiştii de frontieră au descoperit şi confiscat, în aceeaşi zonă, mai multe colete cu 3.498 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 40.926 lei, caz în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Totodată, poliţiştii de frontieră din Sectorul Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, au descoperit, vineri, în apropierea graniţei cu Ucraina mai multe colete cu 4.992 pachete cu ţigări, provenite din Ucraina, în valoare de 58.400 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, mai informează IGPF.

Cele mai citite

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă