19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiIGPR, în cazul minorei din Dâmboviţa: Cetăţeanul olandez, cunoscut cu infracţiuni de...

IGPR, în cazul minorei din Dâmboviţa: Cetăţeanul olandez, cunoscut cu infracţiuni de natură sexuală

“Am luat legătura chiar în seara zilei de sâmbătă spre duminică cu omologii olandezi, ne-au confirmat că este cunoscut cu infracţiuni la viaţă sexuală, violenţă şi conducere sub influenţa alcoolului”, a declarat Liviu Vasilescu la sediul IGPR.

El a povestit că vineri seară, în urma sesizării fratelui victimei, au fost luate măsurile de căutare şi de investigare a cazului de către poliţişti.

“S-au luat în primul rând toate camerele din zonă – nu numai din comună, dar şi din comunele alăturate şi din alte zone, nu numai camerele comunale, ci şi ale unor cetăţeni, un volum foarte mare de imagini a fost analizat şi pot să vă precizez că au apărut mult mai multe maşini suspecte. În jurul orei 19,00, sâmbătă, a fost identificat un VW Tiguan care, urmărind investigaţiile, s-a ajuns că este închiriat de un cetăţean olandez, iar la momentul acela acesta era în Olanda sau în zbor spre Olanda. Legătura s-a luat în jurul orelor 19,50, când el era la Amsterdam”, a explicat Vasilescu.

Potrivit acestuia, cetăţeanul olandez a recunoscut că a fost în România ca turist.

“Au fost trei piste de lucru (…), concomitent cu căutarea fetiţei, la care au participat un număr impresionant de forţe”, a mai spus şeful Poliţiei.

Parchetul General a anunţat luni că a preluat cazul fetei de 11 ani din Gura Şuţii dispărută vineri după ce a plecat de la şcoală şi găsită duminică moartă pe un câmp din apropierea localităţii.

“Având în vedere complexitatea cauzei, respectiv elementele de extraneitate, precum şi desfăşurarea cercetărilor pe raza mai multor judeţe, luni, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat în vederea efectuării urmăririi penale dosarul privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa”, a informat Parchetul General într-un comunicat transmis AGERPRES.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Matei Georgeta Camelia, a declarat că moartea fetei a fost violentă, iar eventualele agresiuni sexuale pot fi confirmate după analize de laborator.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă