11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiIGSU: S-a intervenit în 14 localităţi din 12 judeţe în urma ploilor...

IGSU: S-a intervenit în 14 localităţi din 12 judeţe în urma ploilor din ultimele ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate intervenţii în 14 localităţi din judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Dâmboviţa, Hunedoara, Ilfov, Neamţ, Olt, Teleorman şi Vâlcea în urma ploilor de luni şi de noaptea trecută.

Nu au fost înregistrate situaţii deosebite care să afecteze grav comunităţile şi nu s-au format viituri rapide care să pună în pericol oamenii.

Potrivit IGSU, echipajele de pompieri au acţionat pentru evacuarea apei din 7 case, 34 beciuri, 164 curţi şi de pe 2 străzi. Totodată, din cauza vântului puternic, 3 acoperişuri au fost desprinse de pe clădiri, iar 6 copaci au fost doborâţi pe carosabil.

În judeţul Arad, între orele 19,10 şi 19,40, a fost cod roşu de grindină, averse cu caracter torenţial şi vijelie puternică, în urma căruia au fost afectate de inundaţii satele Dezna şi Buhani din comuna Dezna. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 37 curţi şi 2 locuinţe, iar 7 persoane au fost evacuate preventiv la rude din cauza nivelului mare al apei acumulate în gospodării.

Echipajele IGSU nu mai sunt angrenate în misiuni operative de intervenţie, fiind derulate doar evaluări ale pagubelor produse de inundaţiile din această perioadă, dar în funcţie de evoluţia situaţiei din teren, salvatorii pot acţiona imediat cu motopompe de mare capacitate pentru evacuarea apei din locuinţe, precum şi cu bărci de salvare pentru recuperarea persoanelor surprinse de viituri.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, marţi dimineaţă erau întreruperi în 8 localităţi din judeţele Harghita şi Iaşi. Pentru remedierea defecţiunilor acţionează mai multe echipe tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

În contextul creşterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din ţară, IGSU atrage atenţia populaţiei din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. Totodată, cetăţenilor le recomandă să cureţe rigolele din apropierea locuinţei, pentru facilitarea scurgerii normale a apei şi evitarea producerii unor acumulări în gospodării.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă