Foto: INQUAM PHOTOS

Foto: INQUAM PHOTOS

Impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale, din nou pe ordinea de zi a CCR

Curtea Constituțională a României are marți pe ordinea de zi analizarea sesizărilor depuse de Înalta Curte de Casație și Justiție și de Avocatul Poporului cu privire la impozitarea pensiilor speciale.

Petronel Tudor 0 comentarii

Dezbatarea, amânată de câteva ori de Curtea Constituțională, trebuie să lămurească dacă legea privind impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale este sau nu constituțională.

CCR a mutat dezbaterea pentru data de 8 decembrie pe motiv că la termenul anterior din 4 noiembrie a fost în imposibilitatea constituirii completului de judecată și nu a avut pe masă punctele de vedere ale președinților Senatului și Camerei Deputaților, solicitate anterior de Curtea Constituțională.

Pe 17 iunie, Camera Deputaţilor a adoptat legea privind impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%, decizie luată cu 307 voturi „pentru”.

Conform actului normativ, va fi aplicată o cotă de impozitare de 10% pensiilor cu valori cuprinse între 2001 și 7.000 lei și o cotă de impozitare de 85% pentru pensii ce depășesc 7.001 lei.

Comentarii

loading...