Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În Bacău plouă de peste 10 ore. Cod de inundații în vigoare în şase judeţe

În Bacău plouă de peste 10 ore. Cod de inundații în vigoare în şase judeţe

O porţiune de drum naţional din judeţul Bacău este acoperit de ape, după o ploaie care a durat peste 10 ore.

Rl online 0 comentarii

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi susţin că circulaţia este îngreunată pe DN 2, în comuna Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău, din cauza ploilor abundente şi a scurgerilor de pe drumurile laterale.

În Bacău plouă de peste 10 ore.

De altfel, mai multe râuri din judeţul Bacău se află sub cod portocaliu de inundaţii, anunţându-se scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

Cod portocaliu de inundaţii în şase judeţe

Hidrologii au emis vineri avertizări cod portocaliu de inundaţii, valabile pentru şase judeţe. Sunt posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râuri din Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râuri din Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: afluenţii Bârladului aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Berheci şi pe unele râuri din bazinele hidrografice: Siret –afluenţii mici aval confluenţă Bistriţa – amonte ac. Bereşti, Tazlău – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Tazlăul Sărat.

Avertizările cod portocaliu de inundaţii sunt valabile până la ora 15.00, respectiv 10.00.

De asemenea, sub cod galben de inundaţii se află, până la ora 14.00, râuri din judeţele Bacău, Vrancea, Suceava, Neamţ şi Iaşi, până la ora 16.00 alte râuri din Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi, respectiv până la ora 9.00 râuri din judeţele Botoşani, Iaşi, Harghita, Covasna, Bacău şi Vrancea.

Comentarii

loading...