15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiÎn cadrul platformei de vaccinare va fi implementată o listă de așteptare

În cadrul platformei de vaccinare va fi implementată o listă de așteptare

Începând de miercuri se vor putea face înscrieri pentru 180 de cabinete noi de imunizare, unde va fi distribuit serul AstraZeneca.

Comitetul va implementa și centrele mobile de vaccinare, care urmează să intre în activitate foarte probabil din a doua jumătate a lunii martie, pentru a asigura vaccinarea persoanelor din mediul rural din localităţile pentru care accesul persoanelor la un centru de vaccinare fix este deficitar sau se face cu dificultate. Un alt element important, menționat de Gheorghiță, este legat de implementarea facilităţii listei de aşteptare din platforma de programare.

Această listă de aşteptare va deveni funcţională odată ce numărul centrelor de vaccinare de la nivel naţional va fi cel prevăzut conform etapei a doua a strategiei de vaccinare. Ele vor fi activate începând cu luna aprilie toate centrele de vaccinare care vor deservi inclusiv populaţia generală din etapa a treia a strategiei de vaccinare.  

El a explicat că persoanele care se vor înscrie pe lista de aşteptare vor fi notificate prin SMS şi e-mail când apare un loc disponibil.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că vor fi aproximativ 500.000 de locuri disponibile până la sfârşitul lunii martie pentru cele 180 de cabinete noi de vaccinare. 

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă