13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiÎnalți oficiali europeni au criticat o postare a Adinei Vălean, conținând o...

Înalți oficiali europeni au criticat o postare a Adinei Vălean, conținând o gafă monumentală

„Cursa Ryanair tocmai a decolat din Minsk spre Vilnius. O veste bună pentru toată lumea, mai ales pentru familiile și prietenii pasagerilor de la bord”, a scris Adina Vălean pe Twitter, duminică seara.

Postarea a venit însă după ce cofondatorul canalului Nexta din Belarus, Roman Protasevici, de 26 de ani, și prietena sa au fost reținut de poliția belarusă, deci ei nu se aflau la bord când avionul a decolat.

Citește mai mult: Lukașenko a deturnat un avion care zbura deasupra Belarusului pentru a aresta un jurnalist incomod

După postarea neinspirată, foștii miniștri de externe din Suedia și Polonia și actuali europarlamentari au criticat-o pe Adina Vălean.

Carl Bild, fostul ministru de externe al Suediei și actual copreședinte al prestigiosului think-tank European Council on Foreign Relations, a fost primul care a criticat postarea Adinei Vălean. „O veste bună pentru toată lumea? Serios? Pentru toată lumea?”, a scris el pe Twitter, cu trimitere la mesajul comisarului european.

Fostul ministru de externe al Poloniei, Radek Sikorski, actual europarlamentar, a scris: „Mă aștept să interziceți compania Belavia din spațiul aviatic european până când Raman Protasevici este eliberat. Avionul MIG-29 belarus a amenințat cetățenii europeni pentru a putea aresta ilegal un refugiat politic protejat de UE”.

Un alt europarlamentar care a reacționat critic la adresa Adinei Vălean a fost francezul Raphael Glucksmann, care a postat: „Este Roman Protasevici la bord? Dacă nu, această postare este o rușine absolută”.

Eurodeputata polonză Róża Thun a criticat postarea, spunând că „e timpul să vă luptați, nu să celebrați”.

Un fost membru al Parlamentului European din partea Marii Britanii, Andrew Duff, a scris, la rândul său: „Unul dintre motivele pentru care Comisia Europeană este atât de neajutorată este acela că are prea mulți comisari”.

Profesorul de relații internațional la Universitatea din Dublin Ben Tonra a postat la rândul său: „Ștergeți asta”.

Postarea Adinei Vălean a fost criticată, de asemenea, de mai mulți reprezentanți ai societății civile din Belarus și din Europa, dar și de ziariști.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă