Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Încă un tun de proporții la Primăria Capitalei: achiziționarea parcului Verdi

Încă un tun de proporții la Primăria Capitalei: achiziționarea parcului Verdi

Primăria are undă verde pentru cumpărarea parcului Verdi. Printre beneficiari: fondatorul Cancan, Radu Budeanu, şi fostul patron dimanovist, Dragoş Săvulescu, amândoi cercetaţi penal, dar şi un controversat om de afaceri iranian, relatează G4Media.ro.

Rl online 0 comentarii

Consiliul General al Minicipiului Bucureşti a aprobat, joi, cumpărarea a puţin peste 4,6 hectare de teren în Parcul Verdi din Capitală. Cel cu care a negociat primăria este Dragoş Săvulescu, un controversat om de afaceri, fost patron al Clubului de Fotbal Dinamo Bucureşti, condamnat în dosarul fostului primar constănţean, Radu Mazăre. În relaţiile cu municipalitatea, el s-a erijat în reprezentantul tuturor proprietarilor.

În iunie 2018, la debutul negocierilor, Primăria a plecat la drum să cumpere o suprafaţă de teren de 33.715 mp. Măsurătorile ulterioare şi documentele cadastrale demonstrează că, de fapt este vorba despre o suprafaţă cu aproximativ o treime mai mare – 46 088 de mp. Suma de vânzare se apropie de50 de milioane de euro. Iniţial, expertul a evaluat terenul la o sumă de două ori mai mică – 26,4 milioane de euro, dar o lege aprobată acum o lună ar fi dus la dublarea sumei. Într-un răspuns pentru G4media.ro explica de ce s-a ajuns la această sumă.

“De la momentul întocmirii rapoartelor și până la data la care Comisia s-a întrunit ca să ia act de rezultatele evaluării (pe 21 august), s-a modificat Legea nr. 255/2010 privind exproprierile pentru cauză de utilitate publică. Noile prevederi stabilesc că pot face obiectul exproprierii și “lucrările de conservare sau amenajare a spațiilor verzi”. Cu alte cuvinte, noua legislație prevede că și terenurile încadrate ca spații verzi sunt evaluate ținând cont de grilele notariale, care se situează în acest caz la 1.300 euro/mp.” se arată în comunicarea PMB.

Saadathi Sohi Manoheher, fostul Patron Antrefrig, Budeanu Speranţa, mama lui Radu Budeanu, fondatorul CANCAN şi Dragoş Emil Săvulescu sunt principalii beneficiari ai înţelegerii. Ei deţin suprefeţe importante pe 6 din cele 7 suprafeţe de teren pe care Primăria Capitalei le cumpără în Parcul Verdi. Toate suprafeţele pe care le vând acum primăriei au fost cumpărate de la foştii proprietari de către cei trei. Majoritatea contractelor de vânzare-cumpărare sunt încheiate la finalul anului trecut sau în acest an. Cele mai multe contrate sunt încheiate de Speranţa Budeanu.

Mai multe detalii pe G4Media.ro.

Comentarii

loading...