Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Incendiu cu pagube de 225.000 lei, stins după 36 de ore

Incendiu cu pagube de 225.000 lei, stins după 36 de ore

Un incendiu izbucnit la un depozit de furaje şi soldat cu pagube de aproximativ 225.000 de lei a fost stins de pompierii din Botoşani după 36 de ore de intervenţie.

George Dumitrescu 0 comentarii

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu, 71 de pompieri au acţionat pentru stingerea şi înlăturarea efectelor incendiului izbucnit vineri la un depozit de furaje de pe raza comunei Ripiceni. ''Iniţial, spre locul indicat s-au deplasat pompierii din Ştefăneşti şi voluntarii din comună. Ulterior, s-a luat măsura suplimentării forţele de intervenţie cu personal şi tehnică de la alte gărzi aparţinând Detaşamentului de Pompieri Botoşani. La sosirea salvatorilor la faţa locului, ardeau furajele depozitate într-un saivan de circa 1.800 mp. Din saivanul cuprins de flăcări au fost evacuate circa 2.400 kg de îngrăşământ chimic'', a declarat Lupu.

Intervenţia a fost îngreunată, pe de o parte, de cantitatea mare de furaje, aproximativ 250 tone, care întreţineau arderea, iar, pe de altă parte, de faptul că trebuiau protejate celelalte furaje pentru ca focul să nu se extindă.

Pe timpul intervenţiei, autospecialele au fost realimentate de mai multe ori.

Pompierii susţin că, prin acţiunea lor, s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 4,5 milioane de lei.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs ca urmare a autoaprinderii furajelor. 

Comentarii

loading...