13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiIncendiu la căminul cultural din Brătileşti

Incendiu la căminul cultural din Brătileşti

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent George Creţu, pompierii au fost solicitaţi luni să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins căminul cultural din satul Brătileşti, comuna Brăeşti, dar şi magazia cu lemne a instituţiei.

Opt maşini de intervenţie au fost mobilizate spre locul incendiului, însă, din cauza drumului anevoios, salvatorii au ajuns când focul cuprinsese deja tot căminul cultural şi exista risc major de propagare la şcoala aflată în imediata apropiere.

”Suprafaţa de ardere este de circa 1.000 de metri pătraţi. Au fost posibilităţi reale de propagare la clădirea şcolii, dar datorită pompierilor incendiul a fost localizat la căminul cultural. Misiunea este dificilă şi din cauza drumului anevoios dar şi pentru că sursa de apă de la care ne alimentăm maşinile se află la circa 5-6 km distanţă de incendiu”, a declarat purtătorul de cuvant al ISU Buzău, George Creţu.

Cincizeci de copii care se aflau la cursuri au fost evacuaţi. De asemenea, din şcoală au fost scoase mai multe bunuri.

În sprijinul pompierilor au sărit şi localnicii care au stropit cu apă pereţii unităţii de învăţământ pentru a nu se aprinde.

La această oră, pompierii intervin pentru stingerea flăcărilor localizate doar la nivelul căminului cultural si a anexelor sale.

Clădirea căminului cultural distrus de incendiu fusese reabilitată recent.

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...
Ultima oră
Pe aceeași temă