23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiIncendiul din Munţii Lotrului a fost localizat

Incendiul din Munţii Lotrului a fost localizat

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) General Magheru al judeţului Vâlcea, pompierii militari, împreună cu membrii SVSU Malaia şi ai ocoalelor silvice din zonă, continuă intervenţia de stingere a incendiului din Munţii Lotrului / Punctul Padina şi Plesa.

În zona afectată de incendiu, 32 de pompieri militari au făcut, marţi dimineaţă, o recunoaştere pentru stingerea eventualelor focare.

Luni, s-au făcut 19 lansări de apă cu ajutorul elicopterului solicitat în sprijin de la Inspectoratul General de Aviaţie, iar marţi elicopterul a făcut un zbor de recunoaştere şi s-a constatat faptul că mai sunt focare răzleţe, fără flacără. Ca urmare, elicopterul face prima misiune de stingere.

Incendiul este localizat, precizează reprezentanţii ISU Vâlcea.

Suprafaţa totală afectată este de aproximativ 18 hectare, în zona împădurită şi cu litieră. Flăcările s-au manifestat atât la nivelul solului, cât şi la coronamentul arborilor uscaţi.

Pe timpul nopţii de luni spre marţi, un echipaj de pompieri a asigurat protecţia bunurilor de la baza versantului (un gater, mai multe grajduri şi mai multe locuinţe), deoarece exista riscul prăvălirii de buturugi aprinse.

Cele mai citite

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă