9.7 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăȘtirile zileiÎncep lucrările de consolidare la Podul Grant

Încep lucrările de consolidare la Podul Grant

Astfel că breteaua de urcare/coborâre dinspre Calea Griviţei/spre Gara de Nord a podului va fi închisă circulaţiei, precum şi că pe Şoseaua Fabrica de Glucoză se va institui sens unic.

Astfel, conform unui comunicat transmis de PMB, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti va începe lucrările de reabilitare şi consolidare a Podului Grant, la mai bine de 12 ani de la ultimele reparaţii, după ce o expertiză tehnică a indicat că starea tehnică a pasajului este “nesatisfăcătoare”.

Luni, la ora 11.00, se va închide circulaţia pe breteaua F de urcare/coborâre dinspre Calea Griviţei/spre Gara de Nord a Podului Grant (aferentă sensului de circulaţie Turda – Crângaşi). Circulaţia pe breteaua de acces va fi întreruptă până la finalizarea lucrărilor. Traficul pe Podul Grant nu va fi afectat, precizează aceeaşi sursă.

Rute alternative:

– pentru urcarea pe pod pentru direcţia Crângaşi se vor utiliza bretelele adiacente rampei Turda;
– pentru coborârea de pe Podul Grant pe Calea Griviţei se vor utiliza pentru întoarcere bretelele aferente Căii Giuleşti.

Pe breteaua închisă, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti va executa lucrări de frezare a sistemului rutier existent, de aşternere a hidroizolaţiei şi înlocuire a elementelor de siguranţă rutieră existente (parapeţi metalici). Totodată, va fi realizată aşternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor, iar ulterior vor fi realizate marcajele definitive, menţionează PMB.

Lucrări similare vor fi realizate în lunile următoare şi la celelalte bretele ale pasajului (eventualele restricţii de circulaţie vor fi anunţate). Alte lucrări vor fi realizate, ulterior, la pasajul denivelat superior: lucrări de infrastructură, la structură de rezistenţă şi la suprastructură (montarea parapetului pietonal şi a celui de protecţie). Totodată, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai şi pentru asigurarea siguranţei circulaţiei (semnalizarea rutieră provizorie şi semnalizarea rutieră definitivă).

Totodată, începând de sâmbătă, ora 8.00, circulaţia pe Şoseaua Fabrica de Glucoză se va organiza în sens unic, pe toată lungimea, între Şoseaua Petricani şi Şoseaua Barbu Văcărescu. Astfel, va fi permisă circulaţia autovehiculelor doar dinspre Şoseaua Petricani – Nod A3 spre Şoseaua Barbu Văcărescu.

Închiderea circulaţiei pe acest sens este necesară pentru realizarea noilor benzi de circulaţie. Vor fi realizate traversări ale şantierului pentru riverani, iar constructorul va lucra cu program prelungit şi va suplimenta resursele, precizează Primăria Capitalei.

“În acest moment, lucrările pentru ridicarea zidului de sprijin al noii artere de circulaţie sunt aproape finalizate, iar relocarea reţelelor de utilităţi este într-un stadiu avansat. Se lucrează la viitoarea canalizare pluvială şi a început relocarea stâlpilor de electricitate. Proiectul presupune lărgirea la patru benzi, două pentru fiecare sens de circulaţie, a arterei între Şoseaua Petricani – Nod A3 şi Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lăţime, iar trotuarele vor include şi o pistă pentru biciclişti pentru fiecare sens. Intersecţiile pe care Şoseaua Fabrica de Glucoză le traversează vor fi reconfigurate şi va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spaţii verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat. Proiectul prevede şi amenajarea de parcări, a două drumuri colectoare şi semaforizare pe anumite segmente”, reiese din comunicatul PMB. 

 

Cele mai citite

Jucătorii convocați de Edi Iordănescu pentru amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia. Ce mesaj le-a transmis selecționerul

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Edward Iordănescu, a convocat 29 de jucători pentru amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia, care se vor...

Importurile de gaze au crescut cu peste 143%, în ianuarie 2024

România a importat, în ianuarie 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 107.800 tone echivalent petrol (tep), cu 143,3% mai mare (+63.500) faţă...

VIDEO. Momente tensionate în Rusia. Un soldat intră în urnele de vot, cu arma la piept

Alegerile din Rusia s-au terminat, iar Vladimir Putin a ieșit învingător, potrivit exit-poll-ului. Putin a obținut peste 87% din voturi. În paralel, un alt exit-poll,...
Ultima oră
Pe aceeași temă