10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiIncidența de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori a fost...

Incidența de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori a fost atinsă în Bihor

Unitățile de învăţământ îşi vor desfăşura activitatea în scenariul roşu. Scenariile de funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar, precum şi lista localităţilor în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural şi de divertisment, au fost de asemenea adoptate.

“Impactul deciziei de a trece la cursuri online în învăţământul preuniversitar este redus de faptul că preşcolarii şi elevii din ciclul primar sunt în vacanţă timp de o săptămână, interval după care situaţia va fi reanalizată”, se arată într-un comunicat al Cancelariei Prefectului.

În urma analizei efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Bihor (DSP), lista localităţilor în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor depăşeşte 3/1.000 de locuitori cuprinde Oradea, Sântandrei, Toboliu, Sânnicolau Român, Hidişelu de Sus, Sânmartin, Căbeşti şi Bratca.

Cele mai importante măsuri de sănătate publică ce se aplică în localităţile unde incidenţa este mai mare de 3 cazuri/1.000 locuitor sunt: este obligatorie purtarea măştii atât în interior, cât şi în toate spaţiile deschise, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele cu vârsta mai mare de 5 ani; este suspendată activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interior, dar este permisă funcţionarea teraselor şi livrarea la domiciliu; este suspendată activitatea cu publicul a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc şi sunt suspendate activităţile cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă