19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUPDATE: Jandarmi răniți de protestatari, în Piața Victoriei

UPDATE: Jandarmi răniți de protestatari, în Piața Victoriei

UPDATE 23:00 – Doi jandarmi au fost răniţi miercuri după ce un grup de protestatari a forţat dispozitivul forţelor de ordine şi a aruncat cu diverse obiecte către ei, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

 “Ca urmare a incidentelor înregistrate în Piaţa Victoriei, când un grup de protestatari a forţat dispozitivul de jandarmi şi a aruncat cu diverse obiecte către ei, patru persoane au fost conduse la secţia de poliţie în vederea identificării acestora şi luării măsurilor legale. De asemenea, doi jandarmi au fost răniţi în urma incidentelor provocate, având nevoie de îngrijiri medicale. Nu tolerăm acte sau gesturi care pun în pericol siguranţa cetăţenilor şi vom acţiona de fiecare dată pentru combaterea lor. Jandarmii au acţionat cu bună-credinţă tocmai pentru evitarea creării unei stări de pericol şi pentru a opri acţiunile violente care puteau pune în pericol viaţa şi integritatea corporală sau sănătatea persoanelor”, relevă sursa citată.

Manifestanţii au blocat traficul pe arterele principale care duc în Piaţa Victoriei, respectiv bd. Lascăr Catargiu, bd. Aviatorilor şi bd. Kiseleff.

 Oamenii scandează împotriva coaliţiei aflate la guvernare, flutură steagul României şi au pancarte pe care scrie “Partidul Salvării Derbedeilor”, “Jos labele de pe Codul penal”, “PSD – ALDE criminalii democraţiei” şi “Hoţia şi prostia distrug România”.

 Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul privind modificarea Codului penal. S-au înregistrat 167 de voturi “pentru”, 97 – ”împotrivă” şi 19 abţineri. Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

 

ORA 19:57 Protest în Piaţa Victoriei – circulaţia restricţionată în zonă

 Aproximativ 100 de persoane protestează miercuri, în Piaţa Victoriei, împotriva modificărilor aduse în Parlament la Codul penal.

 Manifestanţii scandează lozinci precum “PSD – ciuma roşie!”, “Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, “Demisia!”, “Ruşine să vă fie”.

 De la un megafon, un protestatar lansează mesaje împotriva actualei puteri.

 Circulaţia a fost restricţionată dinspre bulevardul Kiseleff, pe bretea către bulevardul Nicolae Titulescu. AGERPRES/(AS – autori: Cătălin Alexandru, Mihai Stoica, editor: Andreea Rotaru, editori online: Ada Vîlceanu, Adrian Dădârlat)

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă