Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Incidentul de la Școala 133. Ce spune Primăria Sectorului 4

Incidentul de la Școala 133. Ce spune Primăria Sectorului 4

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 afirmă că la Şcoala 133 s-a făcut o dezinfecţie din cauza gripei, la solicitarea conducerii unităţii şcolare, de către o firmă autorizată. Ei susţin că procedura a fost respectată, iar elevii de dimineață nu au avut probleme.

Rl online 0 comentarii

Din tura de după-amiază, 23 de copii au fost evaluaţi medical după ce au reclamat usturimi ale ochilor, nasului, gâtului şi dureri de cap, iar 18 dintre ei au fost transportaţi la spitale din Capitală. ISU Bucureşti-Ilfov precizează că măsurătorile făcute nu au indicat depăşiri ale pragurilor de alarmare.

Primăria Sectorului 4 a transmis că, marţi, în jurul orei 14.00, la Şcoala Gimnazială nr. 133 a fost semnalată o posibilă intoxicaţie a mai multor copii.

Conform sursei citate, 23 de elevi au acuzat o stare de rău, usturimi ale mucoasei nazale şi usturimi ale ochilor şi gâtului, astfel că acolo au ajuns ambulanţe şi mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

"Autoritatea Locală şi ofiţeri ai ISU au asigurat evacuarea în regim de urgenţă a tuturor copiilor din şcoală şi au luat măsuri ca elevii să ajungă în siguranţă acasă, la familiile lor. Momentan, nu sunt precizate cauzele stării de rău pe care au acuzat-o elevii, acestea fiind investigate de specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi cei ai Primăriei Sectorului 4", arată sursa citată.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 4, dezinfecţia a avut loc luni seară, la solicitarea unităţii de învăţământ, fiind o acţiune care se face în contextul apariţiei de cazuri de gripă şi fiind făcută de o firmă autorizată.

Conform acestora, marţi dimineaţa s-a făcut curăţenie, iar elevii din tura de dimineaţă nu au reclamat probleme. Ulterior, mai mulţi elevi din tura de după-amiază au acuzat simptome precum usturimi în gât şi dureri de cap, iar conducerea şcolii a anunţat autorităţile.

Sursa citată a mai spus că toată procedura a fost respectată şi s-a aşteptat şase ore după dezinfecţie, aşa cum este prevăzut în procedură. 

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au anunţat că în urma măsuratorilor efectuate de echipajul CBRN nu au fost depăşite pragurile de alarmare.
 
Ei au precizat că au fost evaluaţi medical 23 de copii, dintre care cinci au refuzat transportul la spital, iar 18 au fost transportaţi la spital (16 la Grigore Alexandrescu şi doi la Marie Curie).
 
La intervenţie au fost mobilizate o autospecială pentru victime multiple, 9 ambulanţe SMURD şi 3 ambulanţe SABIF, iar acestea se retrag, acţiunea fiind încheiată.

Comentarii

loading...