6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiIncredibil: printr-un ONG, operatorii groapei de la Glina cer despăgubiri de la...

Incredibil: printr-un ONG, operatorii groapei de la Glina cer despăgubiri de la stat

Potrivit gazetadestiri.ro, ONG-ul fantomă a luat forma unui Grup de Susținere Locală, alcătuit din locuitorii cei mai săraci ai zonei, puși să semneze documente false și ulterior târâți prin procese.

 

Cei care locuiesc în zonă sunt foarte fericiți cu decizia de închidere a gropii de gunoi, care, în timp, a crescut și s-a apropiat la 70 de metri de case, afectându-le nu doar olfactiv calitatea vieții, ci punându-le în pericol și sănătatea. Ei sunt la curent cu manipulările și manevrele ONG-ului paravan, dar se tem să-și dea numele în presă, din cauza mafiei care operează la fosta groapă de gunoi. De altfel, pe numele operatorilor de la Glina s-au deschis dosare de urmărire penală vizând poluarea (dosarul penal nr. 2132/P/201 de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 București), contaminarea apelor și legătura cu mafia internațională care a spălat bani în groapa Glina. Acest din urmă dosar a adus la lumină cea mai mare rețea pe infracțiuni de mediu pe teritoriul statului român.

 

Locuitorii din Popești-Leordeni îi cunosc pe cei care gestionează Grupul de Susținere Locală, ONG-ul prin care administratorii bombei ecologice de la Glina încearcă să obțină compensații bănești pentru închiderea groapei de gunoi: Marian Joiman și avocata Daniela Nae.

 

“Marian Joiman a luat bani publici pentru sănătate de la spitale și se judecă cu ei acum dar nu este de pe aici, el este din Ștefănești, a apărut în ultimul an pe la noi și se întâlnește tot timpul cu călăii noștri de la groapa de gunoi Glina, că așa le spunem noi celor care ne-au distrus viața și sănătatea în ultimii 15 ani ”, susține un localnic.

 

Daniela Nae, afirmă alt localnic, pensionat din justiție, “este cunoscută ca o avocată care nu a avut niciun proces și acum a prins ocazia să execute ordinele unor infractori de la groapa de gunoi Glina, fiind plătită cu sume mizerabile să lupte împotriva sănătății noastre dar meseria aceasta este străină pentru ea, toate lucrările i le fac avocații de la Stoica, ăla care a fost ministru dar le plătește ăștia de la groapa de gunoi.”

 

ONG-ul, susține altă voce din comunitate, s-a folosit de oamenii cei mai săraci ai zonei, pe care i-a pus să semneze acte mincinoase: “interpușii infractorilor de la groapa de gunoi Glina, cei din Grupul de Susținere Locală, au mers pe la oamenii din satele învecinate și i-au pus să semneze tot felul de acte mincinoase și au tras săracii prin tribunale și acum cu amenzi venite pe acasă și cu citații pe la poliție, dar ce să le faci, dacă au fost păcăliți de șmecherii  ăștia”.

 

Atât locuitorii din Popești-Leordeni, cât și cei din Glina sunt revoltați de toată povestea. “Este o situație alarmantă, care permite infractorilor dovediți să facă presiuni asupra banului public în loc să plătească ei pentru dramele și sănătatea miilor de oameni expuși la poluare în ultimii 15 ani” spun locuitorii din Popești Leordeni. “Au îngenuncheat românii în fața infractorilor”, conchid și cei din Glina.

 

Link-ul de mai jos probează manevrele dubioase ale Grupului de Susținere Locală, conținând un document pe care Marian Joiman, în data de 12.02.2019,  l-a trimis Agenției de Protecție a Mediului Ilfov, împotriva deciziei de închidere a groapei de la Glina.

 

https://gazetadestiri.ro/wp-content/uploads/2019/07/Anexa.pdf

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă