Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

INHGA: Fluviul Dunărea va înregistra debite scăzute, în următoarea săptămână

INHGA: Fluviul Dunărea va înregistra debite scăzute, în următoarea săptămână

Debitul fluviului Dunărea va fi în scădere în săptămâna următoare, până la valoarea de 2.400 mc/secundă, la jumătate faţă de media multianuală a lunii august, reiese din prognoza de specialitate, publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Rl online 0 comentarii

Conform datelor, până pe data de 23 august, ora 7:00, în aval de Porţile de Fier, debitele vor fi, în general, în scădere, iar la nivel general, pe secţiunea Baziaş, acestea vor ajunge până la valoarea de 2.400 mc/s, mult sub media multianuală a lunii în curs, de 4.300 mc/s.

Totodată, în intervalul 17 - 23 august, pe râurile din România, debitele medii zilnice vor fi în creştere din cauza precipitaţiilor prognozate şi a propagării pe majoritatea cursurilor din vestul, nordul şi centrul ţării, în scădere pe cele din bazinul Prutului şi, în general, staţionare pe celelalte râuri.

În a doua parte a intervalului, debitele vor în general staţionare.

INHGA menţionează că, în urma precipitaţiilor prognozate, sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri mai însemnate de niveluri şi debite, cu posibilitatea depăşirii Cotelor de apărare pe unele râuri mici din zonele montane, în special pe cele din nord şi centru, în prima parte a intervalului de prognoză.

Comentarii

loading...