13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiINSP nu a mai actualizat de o lună lista săptămânală a țărilor...

INSP nu a mai actualizat de o lună lista săptămânală a țărilor cu risc epidemiologic ridicat

INSP nu a mai actualizat de o lună lista săptămânală a țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, document pe baza căruia cetățenii care intră în România după ce au trecut prin aceste țări/zone trebuie să intre în carantină la domiciliu timp de 14 zile.

Potrivit site-ului Institutului Național de Sănătate Publică, luni, la ora 12.00, lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat era cea stabilită conform Hotărârii nr. 43 din 27.08.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, listă în vigoare de la data de 29.08.2020, ora 0.00.

Potrivit precizărilor din document, lista țărilor/zonelor a fost întocmită pe baza datelor publicate de ECDC (Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor) luni, 24 august 2020. În luna care se va împlini peste doar trei zile, situația la nivel european, ca să dăm exemplu doar țările de unde intră în țară cei mai mulți cetățeni, este total diferită.

În timp ce pe 24 august doar trei țări din Uniunea Europeană aveau o incidență de peste 96 cazuri la 100.000 locuitori, astăzi situația este cu totul alta. Sunt nu mai puțin de 9 țări cu o valoare a îmbolnăvirilor de peste 100 cazuri la 100.000 locuitori, dintre care șașe nu apar pe lista în vigoare publicată de INSP.

Este vorba de Franța, Belgia, Olanda, Cehia, Austria și Ungaria, țări de unde se poate intra în România în acest moment fără obligativitatea de a se intra în carantină obligatorie timp de 14 zile.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă