Procurorul Ionel Corbu

Procurorul Ionel Corbu

Inspecția Judiciară îi cercetează pe cei doi procurori care au deschis ancheta asupra mitingului

Inspecţia Judiciară face verificări prealabile cu privire la procurorii militari Ionel Corbu şi Bogdan Pîrlog, care au demarat ancheta referitoare la intervenţia jandarmilor în timpul protestului din 10 august, au declarat, luni, surse judiciare citate de Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Procurorul Bogdan Pîrlog este cel care a mers în Piaţa Victoriei pe 10 august şi a întocmit un proces verbal, în baza căruia Parchetul Militar Bucureşti a deschis dosarul penal.

Duminică seară, ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că Bogdan Pîrlog a fost prezent în punctul de comandă al Jandarmeriei şi a participat la un instructaj al jandarmilor.

Procurorul Ionel Corbu, de la Parchetul Militar Bucureşti, a spus, pe de altă parte, că Pîrlog se afla în drum spre casă, a văzut că sunt violenţe în Piaţa Victoriei şi s-a autosesizat, negând că acesta ar fi fost prezent în centrul de comandă al Jandarmeriei.

Ionel Corbu este prim-procurorul Parchetului Militar București. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, spunea, luni dimineață, că doar Inspecția Judiciară poate stabili dacă prim-procurorul Ionel Corbu s-a antepronunțat în privința anchetei deschise cu privire la violențele din 10 august. 

„Mă întrebaţi dacă s-a antepronunţat sau nu. Dacă nu cumva este o abatere de la deontologia profesională sau de la regulile procesuale, numai Inspecţia Judiciară poate da un răspuns”, a declarat Tudorel Toader.

Pe de altă parte, inspectorii din cadrul Inspecției Judiciare vor să afle în ce calitate s-a aflat în Piaţa Victoriei procurorul militar Bogdan Pîrlog.

Dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei a fost preluat de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru ca „cercetarea evenimentelor să poată fi făcută unitar”. Parchetul General anunţa, vineri seară, că de luni se vor face acte de urmărie penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri, la sediul Ministerului Public.

Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei.

Comentarii

loading...