Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Instanța supremă, două luni pentru stabilirea tribunalului care va analiza dosarele lui Mircea Cosma

Instanța supremă, două luni pentru stabilirea tribunalului care va analiza dosarele lui Mircea Cosma

Instanţa supremă a stabilit un termen de două luni în dosarul în care trebuie să strabilească definitiv ce instanţă va analiza dosarul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie fostul şef al CJ Prahova, Mircea Cosma.

Rl online 0 comentarii

Alături de el sunt judecați fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, dar şi alte persoane, după ce o instanţă prahoveană a spus că nu e competentă.

Concret, dosarul se află în blocaj după ce iniţial instanţa supremă a decis la momentul desfiinţării deciziilor date în acest dosar, trimiterea cazului pentru rejudecare la Tribunalul Prahova, mai scriu Știripesurse.ro.

Imediat după primirea cazului, instanţa prahoveană a ridicat excepţia necompetenţei tribunalului Prahova de a judecat dosarul din cauza calităţii de deputat a lui Vlad Cosma la momentul faptelor.

"Constată că prin decizia penală nr.59/26.03.2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală - Completul de 5 judecători s-a trimis cauza spre rejudecare la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Admite excepţia necompetenţei tribunalului în soluţionarea prezentei cauze. Declină competenţa în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală - Completul de 3 judecători. Constată ivit conflictul negativ de competenţă între Tribunalul Prahova şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală - Completul de 3 judecători. Sesizează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală - Completul de 5 judecători, în vederea soluţionării conflictului negativ de competenţă. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.01.2020.", nota instanţa prohoveană în minuta deciziei, conform Știripesurse.ro.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...