Institutul Cantacuzino, aproape de a lansa un vaccin antigripal trivalent

Institutul Cantacuzino, aproape de a lansa un vaccin antigripal trivalent

Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", Florin Oancea, crede că până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor va fi obţinut un vaccin gripal trivalent sigur.

Romania financiara 0 comentarii

„Suntem în plin proces de testare şi de reluare a cercetării vizavi de producţia de vaccin gripal trivalent. A debutat acum o lună şi jumătate testarea pe aproximativ 250.000 de ouă embrionate şi sperăm ca până la sfârşitul anului sau începutul anului 2021 să avem un produs sigur pe care să putem să îl autorizăm şi să îl dezvoltăm ca produs sigur. În momentul în care vom putea raporta 'Avem acest produs sigur!' trebuie să facem transferul tehnologic într-o arie de producţie conform normelor GMP. În acest moment suntem în plin proces de verificare, de cercetare, de dezvoltare a vaccinului trivalent", a arătat Oancea, în cadrul conferinţei de presă organizată luni seara la sediul Institutului.

Prezent la conferință, premierul Ludovic Orban a declarat că în prezent se caută şi soluţii pentru producerea vaccinului respectiv. „În paralel, gândim o soluţie pentru a-l putea produce. La ora actuală există o linie de producţie, din care lipseşte un utilaj, pe care se poartă discuţii pentru achiziţionarea acestui utilaj. De asemenea, există şi alte soluţii posibile pentru a construi o capacitate de producere de vaccin care să respecte toate condiţiile legale", a spus prim-ministrul.

Institutul "Cantacuzino" a lansat pe piaţă imunomodulatorul OROSTIM-HV, care va putea fi achiziţionat începând cu data de 2 decembrie, de la punctul de vânzare al Institutului din Splaiul Independenţei nr. 103.

 

Comentarii

loading...