Insula Belina şi Braţul Pavel revin la statul român

Insula Belina şi Braţul Pavel revin la statul român

Insula Belina şi Braţul Pavel au revenit, luni, în administrarea Apelor Române, după ce Consiliul Judeţean Teleorman a decis să redea cele două obiective statului român, transmite Mediafax.

Rl online 0 comentarii

Consiliul Judeţean Teleorman a adoptat, luni, cu 5 abţineri, un proiect de hotărâre prin care Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut din nou în administrarea statului, după cinci ani în care s-au aflat în închirierea Teldrum.

Returnarea se face în baza aceleiaşi HG din 17 decembrie 2013, semnată de Victor Ponta, premier la acea vreme, şi asumată de vicepremierul Liviu Dragnea, în prezent preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Cele două obiective au fost trecute în domeniul public al judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman “în vederea reabilitării şi valorificării cadrului natural al zonei Dunării – Belina-Braţul Pavel”.

Potrivit articolului 3 al actului normativ, în cazul nefinalizării investiţiei în termen de 5 ani de la transmiterea părţilor de imobile, acestea revin în domeniul public al statului şi în administrarea Administraţiei Naţionale Apele Române.

În câteva săptămâni, această perioadă se încheie, iar în zona respectivă nu s-a realizat nimic în interes public, astfel că decizia a fost ca cele două obiective să revină, în mod firect, la Apele Române..

În şedinţa CJ Teleorman de luni s-a vorbit, totuşi, despre nişte elemente care ar indica „primirea cu dedicaţie” de către compania Teldrum a celor două obiective de interes public de la Dunăre.

Astfel, consilierul judeţean Adrian Bădulescu a specificat faptul că sunt nişte „elemente în neregulă”, care indică faptul că preluarea celor două obiective în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman ar fi fost pentru Liviu Dragnea şi că acest lucru rezultă chiar din documente.

„Hotărârea de Guvern a fost dată în 2013, ei (factori decidenţi din CJ Teleorman – n.r.) au făcut nişte hârtii care n-aveau nicio legătură cu intrarea în proprietate, pe 15 ianuarie au făcut transferul prin procesele verbale şi pe 16 ei le-au dat la Teldrum. Şi el (Dănuţ Cristescu – n.r.) spune o poveste, că au luat obiectivele ca să facă nişte proiecte, care n-au mai fost aprobate. Dar ei nu aveau cum să facă proiecte pe ceva ce nu le mai aparţinea”, a spus Bădulescu pentru Mediafax.

Comentarii

loading...