13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiÎntâlnire la Palatul Victoria cu managerii Teatrului Naţional Bucureşti

Întâlnire la Palatul Victoria cu managerii Teatrului Naţional Bucureşti

„În urma unei solicitări scrise, trimisă zilele trecute Guvernului României, o delegaţie de directori din instituţii aflate în subordinea Ministerului Culturii va fi primită în cursul zilei de marţi la Palatul Victoria de premierul Viorica Dăncilă”, se arată într-un comunicat al Teatrului Naţional Bucureşti.

Din delegaţie vor face parte: Ion Caramitru – manager general al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Andrei Dimitriu – director general al Filarmonicii „George Enescu”, Bianca Ionescu – manager al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” şi Călin Dan – manager general al Muzeului Naţional de Artă Contemporană.

Această întâlnire are loc în urma apelului lansat de mai multe instituţii de cultură din România, în urma reducerii bugetelor, fapt ce a dus la blocarea parţială a activităţii acestora, dar şi la concedierea unor colaboratori. În cazul Teatrului Naţional din Bucureşti, bugetul a fost scăzut cu 2 milioane de lei la capitolul „Bunuri si servicii”, suma capitolului bugetar „Venituri proprii” fiind mărită cu aproximativ 1 milion de lei.

Întâlnirea de la Palatul Victoria va avea loc după ce o delegaţie numeroasă de directori din instituţii de cultură a avut, pe 19 iunie, o întrevedere cu ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz, dialog care nu a dus la nicio concluzie.

Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Naţional din Bucureşti îşi exprimă speranţa unei bune întâlniri cu reprezentanţii Guvernului, pentru deblocarea situaţiei fără precedent cu care se confruntă în acest moment atât cel mai important teatru din România, dar şi celelalte instituţii din subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Duminică după-amiază, câteva sute de persoane, angajaţi ai mai multor instituţii de cultură, dar şi artişti independenţi, s-au adunat într-un miting de protest în faţa Guvernului României, solicitând deblocarea posturilor şi revenirea la bugete care să permită buna funcţionare a instituţiilor.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă