9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecial"Era ca intr-o zona de razboi"

“Era ca intr-o zona de razboi”

Cu aceste cuvinte a descris scenele pe care le-a vazut dupa atacul terorist din noaptea de vineri spre sambata un turist scotian, citat ieri de “Daily Mail”. Stuart Burns (34 de ani), partenera lui, Diane Gibson (32 de ani), si fiul lor, Conner (11 ani), locuiau chiar la hotelul Ghazala Gardens, tinta celui mai grav atac cu bomba. Din fericire pentru ei, in momentul atacului erau intr-un local, la cateva sute de metri de hotel. Chiar si acolo au resimtit suflul exploziei de la Ghazala Gardens, iar cand au iesit din local s-a produs a doua explozie, de langa hotelul Moevenpick, de care erau si mai aproape. “Am fugit din centru, unde erau parti de corpuri peste tot, ca intr-un film de razboi. Un barbat zacea langa bar, iar picioarele ii erau retezate. Era oribil. A fost o isterie in masa, oamenii tipau si strigau: “Jos! Jos!”, am crezut ca era un atac cu rachete. (…) Era haos. (…) Am fugit in desert, unde s-a adunat un grup de vreo 15 oameni. (…) Nu ni s-a dat voie sa ne intoarcem in hotel si, de altfel, acolo erau imagini pe care nu voiam sa le vedem. Pur si simplu am lasat totul acolo. Nu voiam decat sa ne intoarcem acasa”, a povestit Burns.
Ernest Stockley (59 de ani), partenera lui, Patricia Barr (56 de ani), si fetita lor in varsta de numai doi ani, Nichola, erau chiar in camera lor din hotelul Ghazala Gardens. Puternic marcat, Stockley a povestit pentru “Daily Mail”: “Am auzit o bubuitura groaznica, am fost aruncati jos din pat. Toate geamurile s-au spart, la fel tot ce era din sticla. Ramele ferestrelor si usile au fost smulse. (…) Copilul era intre noi, in pat. Leaganul era langa geam. Cand m-am uitat la el, era plin cu cioburi. Ma simt atat de usurat ca nici unul dintre noi nu a fost ranit. Am fost foarte, foarte, foarte norocosi”, a povestit Stockley.
In total, 240 de turisti britanici au fost adusi inapoi acasa cu zboruri charter care au aterizat ieri pe aeroporturile Gatwick si Manchester.
O tanara din Londra, Joanna, in varsta de 25 de ani, se afla in vacanta la Sharm el-Sheikh, pentru a uita de cosmarul trait in atentatele din 7 iulie din capitala britanica. Din pacate, in loc de relaxare a avut parte de o noua experienta socanta, ea fiind cazata tot in hotelul Ghazala Gardens.
Toti cei aflati in zona exploziilor descriu scene cumplite, cu raniti, morti si oameni disperati cautandu-si rudele si prietenii.
Chiar si unii dintre cei care se aflau departe de scenele tragediei au declarat ca sunt prea infricosati ca sa isi continue vacanta. Dar sunt si destui curajosi care ii sfideaza pe teroristi, ramanand la Sharm el-Sheikh.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă