15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialAeroportul internațional din Bali a fost închis din cauza riscului iminent al...

Aeroportul internațional din Bali a fost închis din cauza riscului iminent al unei erupții vulcanice

Aeroportul internațional Ngurah Rai, din insula indoneziană Bali, și-a încetat luni operațiunile ca urmare a creșterii nivelului de alertă în privința vulcanului Agung, care aruncă de sâmbătă lavă și cenușă, informează EFE citată de Agerpres.

Potrivit unor surse oficiale, există riscul "iminent" al unei erupții majore în acestă zonă turistică, una dintre cele mai renumite din întreaga lume.

Instalațiile aeroportuare au fost închise la prima oră a zilei și vor rămâne astfel timp de 24 de ore, cu revizuiri periodice ale situației la interval de 6 ore, a arătat directorul de comunicare al agenției indoneziene pentru gestionarea dezastrelor, Sutopo Purwo Nugroho.

Decizia a venit la o oră după ce autoritățile indoneziene anunțaseră ridicarea nivelului de alertă de erupție de la 3 la 4, maxim, și mărirea razei de securitate din jurul craterului vulcanului până la 10 kilometri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Poşta Română a finalizat distribuirea pensiilor până pe 15 aprilie

Compania Naţională "Poşta Română" a finalizat distribuirea pensiilor până pe data 15 aprilie, conform calendarului asumat, a anunţat, joi, operatorul poştal naţional. Distribuirea drepturilor sociale...

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...
Ultima oră
Pe aceeași temă