Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Amenințare iminentă la frontiera NATO? Armata Română trimite un detașament de apărare antiaeriană în Polonia

Pentru prima dată după anul 1989, Armata Română trimite un detașament de apărare antiaeriană în Polonia.

Mihai Diac 0 comentarii

Pentru prima dată după anul 1989, Armata Română trimite un detașament de apărare antiaeriană în Polonia.

Vor fi trimiși în Polonia peste 100 de militari din cadrul Brigăzii 2 Infanterie "Rovine", cu sediul la Craiova. Misiunea se va derula în prima jumătate a anului 2017, timp de aproximativ șase luni.

"România va trimite în Polonia un detașament de apărare antiaeriană format dintr-o baterie de apărare antiaeriană tip OERLIKON întărită, cu maximum şase piese, conform deciziei asumate de România după Summit-ul NATO de la Varşovia, pentru consolidarea prezenţei aliate înaintate întărite pe segmentul nordic al flancului estic", a anunțat Ministerul român al Apărării.

Polonia este una dintre țările NATO cele mai expuse în cazul unui eventual conflict cu Rusia, întrucât are frontieră terestră comună cu aceasta - mai precis cu enclava Kaliningrad, care aparține Rusiei și este puternic militarizată.

Sistemele Oerlikon, tip 2 x 35 milimetri, sunt cele mai moderne echipamente antiaeriene din dotarea actuală a Armatei Române.

România și Polonia au o bună cooperare militară, atât bilaterală cât și în interiorul NATO, Polonia fiind pregătită să participe, cu o companie, și la Brigada Multinațională NATO care va avea comandamentul la Craiova.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...